Frizer Kate Middleton otkrio njenu omiljenu frizuru: Briše godine sa lica

Piše: I. H.

Pored elegantnin modnih kombinacija, princeza od Walesa poznata je i po sofistciranim isfeniranim frizurama. Velike voluminozne talase koje godinama nosi sada bi mogla da zamijeni neka druga frizura, a razumljivo je i zašto.

 

Naime, frizer Richard Ward, koji je dugo bio čovjek od povjerenja princeze Kate Middleton, otkrio je da ova 42-godišnjakinja ima novu omiljenu frizuru: kosu pričvršćenu strogo iza uha. Prema riječima stručnjaka, ova frizura navodno ima učinak pomlađivanja.

 

Kate ne voli da eksperimentira sa frizurama. Kosa mora biti pažljivo pričvršćena šnalama ili savršeno isfenirana. Bilo da je dužina do ramena ili prsa, njena kosa je uvijek elegantne dužine i primjerena njenoj ulozi u kraljevskoj porodici.

 

Zato je bilo veliko iznenađenje kada se odlučila za novi izgled frizure, kao što je to učinila na dodjeli Nagrade kraljice Elizabete za britanski dizajn ili na premijeri filma ‘Top Gun: Maverick’.

– To je bio svjež i moderan izgled zbog kojeg je izgledala blistavo i mladoliko. – prokomentarisao je frizer Richard Ward.

 

 

Tajna “facelifting frizure”

 

– Ovo začešljavanje vojvotkinjine kose unazad otvorilo je njeno lice i na upečatljiv način pokazalo predivnu strukturu kostiju. Nakit joj je došao do izražaja, a također i oči. Ona jeste lijepa na bilo koji način, ali ovaj stil podiže dobar izgled na sasvim drugi nivo glamura, rekao je njen frizer, prenosi Miss7.

 

Međutim, nije tako jednostavno napraviti ovakvu frizuru. Richard priznaje da bi mu trebalo 90 minuta da postigne savršeni elegantni izgled. Nije potrebno uvijati kovrdže, a prava njega kose za više sjaja igra presudnu ulogu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal Style Watch (@royalstylewatch)

Kako da samo napravite ovakav izgled?

 

Počastite svoju kosu lijepim i bogatim tretmanom za kosu, a prije feniranja nanesite malo ulja za kosu na vrhove.

Zatim četkom ravno počešljajte i zagladite kosu. Nakon feniranja izravnajte kosu peglom. Na kraju zakačite dva srednje široka pramena ukosnicama iza uha i učvrstite sa malo laka za kosu.

Pročitajte još