Charlotte Tilbury strast u braku održava na neobičan način: Svaku večer radi istu stvar

Piše: I. H.

Britanska nekrunisana kraljica kozmetičke industrije, Charlotte Tilbury, već godinama je jedna od najuspješnijih žena svijeta i neko je kome se holivudske zvijezde dive.

 

Bivša vizažistica, danas vlasnica brenda Charlotte Tilbury Beauty Ltd, poznata je po proizvodima za šminkanje i njegu kože koji su glavna tajna ljepote mnogih slavnih dama, a ona u svakoj prilici, izgleda njegovano i savršeno dotjerano.

 

Kad kažemo u svakoj prilici i mislimo bukvalno tako, jer je ni suprug nikad u životu nije vidio nenašminkanu.

 

Charlotte je od 2014. godine u braku s filmskim producentom Georgeom Waudom, s kojim ima sinove Flynna i Valentina, a jednom od tajni njhove sreće smatra to što njen životni saputnik nema predstavu kako ona izgleda u prirodnom izdanju.

 

– Imam “oči za spavaću sobu” – našalila se Charlotte u razgovoru za Daily Mail. – Skinem šminku, uradim svoju rutinu njege kože, a onda stavim ajlajner Color Theory koji traje 16 sati i nanesem maskaru.

 

– George me nikad nije vidio bez mojih “očiju za spavaću sobu”. Nikad! Kažem vam, to održava magiju!

Ovo nije bio prvi put da je Charlottina tajna dospjela u javnost. 2016. Kim Kardashian je  kozmetičku zvijezdu nazvala “heroinom”, između ostalog i zato što ju je naučila kako da spava našminkana. Tada je Tilburijeva potvrdila da spava sa šminkom i priznala da to čini da se “osjeća seksi”.

 

– Skinem svu šminku sa očiju, a onda je opet stavim – rekla je.

 

Ona je za Cut tada otkrila kako su proizvodi za šminkanje utjecali na njen život, karijeru i uspjeh na stranu.

 

– Sa 13 godina sam shvatila kakva je moć šminke i kako mi ona mijenja život. Shvatila sam da se možeš osjetiti osnaženo, samouvjereno i nevjerovatno kada se pogledaš u ogledalo, da možeš da se osjećaš odlično zbog toga kako izgledaš – rekla je ona.

 

 

Spavanje sa šminkom – da ili ne?

 

Ipak, stručnjaci ističu da nije najbolja ideja da idemo u krevet našminkani.

 

Dermatološkinja Marisa Garshick za Insider je istakla da ostavljanje šminke na licu tokom noći može da dovede do brojnih problema s kožom, prije svega do začepljivanja pora i iritacija kože.

 

– Ako ste našminkani, to može blokirati druge sastojke u njezi kože, koji su osmišljeni da joj pomognu da se oporavi, prodru u kožu i budu efikasna – ističe ona.

 

Kada je riječ konkretno o maskari i ajlajneru, Garshickova naglašava da to može da “dovede do iritacija, zapušavanja malih žlijezda oko očiju i zapaljenja”, kao i da ovi proizvodi mogu da ostanu na jastuku i prošire se i izazovu iritacije na drugim dijelovima lica.

 

 

Izvor: glossy

Pročitajte još