Ulogom Marije u seriji “Lud, zbunjen, normalan” osvojila je region: On je bio ljubav njenog života

Piše: L. K. P.

Foto: Jasmin Agović

Bh. glumica Tatjana Šojić ostvarila je ulogu u Netflixovom filmu “Sixty Minutes” o MMA borcu Octaviju Bergmannu koji odustaje od važnog meča kako bi se sastao s kćerkom za njen rođendan. No zanimljivo jest da on to mora napraviti u roku od 60 minuta kako ne bi izgubio starateljstvo nad njom. Dodatni problem mu predstavlja grupa kriminalaca s kojom se suočava na putu do kćeri.

Tatjana u filmu utjelovljuje okrutnu Danicu, inače Srpkinju koja naređuje Octavijovu otmicu.

Tatjanu u regionu gledaoci najbolje pamte po ulozi u seriji “Lud, zbunjen, normalan” u kojoj je glumila vlasnicu kafića San Remo – Mariju. U seriji joj je zaštitni znak bila svakako njena crvena kosa, no privatno njeguje svoje sijede vlasi.

O Tatjaninom ljubavnom životu poznato je tek da je bila u braku sa Žanom Marlotom do 11. jula 2009. kada je izgubio bitku s teškom bolesti. Ne zna se kako se par upoznao, no vjerovatno ih je spojio posao s obzirom na to da su oboje postali dio ansambla Kamernog teatar 55.

Zajedno su glumili u kultnoj predstavi ‘Umri muški’ koja je izvedena više od 400 puta, a i u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’ u kojoj je on utjelovio političara Enesa Hadžiedhemćumurovića. Tatjana je 2019. osnovala Fondaciju Žan Marlot u čast svom preminulom suprugu i kako je objašnjeno, to je nezavisna ustanova koja promovira umjetničke i humanističke ciljeve.

U Žanovu čast Kamerni teatar 55 na festivalu “Dani Jurislava Korenića” dodjeljuje nagradu koja nosi njegovo ime.

Pročitajte još