Nakon saznjanja da ima rak, kralj Charles lično pozvao sinove da mu dođu

Piše: L. B.

Britanskom kralju Charles III dijagnostikovan je karcinom, premda još uvijek nisu zvanično otkrili koji je tip je u pitanju. Ono što nam je poznato jeste da nije u pitanju prostata, s obzirom na to da je krajem januara kralj bio podrvgnut intervenciji liječenja uvećane prostate.

Buckinghamska palata otkrila je da kralj (75) započinje terapije, koje bi trebalo da mu olakšaju borbu s ovom opakom bolešću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

U jeku ovih vijesti, mnogi su se zapitali kako će se ponašati i njegovi sinovi William i HarryPrinc William bi mogao da preuzme neke od kraljevskih obaveza kralja Charlesa koje on neće moći da obavlja nakon što je saznao da ima rak, dok se za Harryja navodi da će doputovati u London da posjeti oca.

Za njih dvojicu je poznato da posljednjih godina nisu u najboljim odnosima, što važi i za Harryjev odnos sa ocem Charlesom, kog je nazivao “hladnim”.

Kako piše Page Sixprinc Harry još uvijek nije pričao s Williamom o očevom stanju i dijagnozi, ali mogli bi da sklope primirje upravo zbog ovih ružnih vijesti.

Mada su odgajani tako da uvijek budu zajedno, te je Harry bio predviđen da bude najbliži Williamov savjetnik kad postane kralj, njih dvojica nisu progovorili već godinu dana, navodi pomenuti medij. Sada kad se njihov otac bori s opakom bolešću, stvari bi mogle da se promijene.

Za Harryja se navodi da bi trebalo da je već naputio Californiju kako bi posjetio oca, ali planirano je da sam putuje za Englesku, dok bi njegova supruga Meghan Markle i djeca Archie i Lilibeth trebalo da ostanu kod kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UMUSIC (@umusic)

Inače, Charles je lično pozvao obojicu sinova da im ispriča da je bolestan.

Također, lično je pozvao svoju sestru i braću, Anne, Andrew i Edward. Sa njim je i njegova supruga, kraljica Camila, koja će mu sve vrijeme biti podrška.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Prijatelj britanske kraljevske porodice Hugo Vikers otkrio je da je “Čarls nikada neće abdicirati”, već će “služiti do kraja”.

 

Pročitajte još