Nezaboravni Malik i Maša iz kultnog filma “Otac na službenom putu”: Evo gdje su danas i kako izgledaju

Piše: L. K. P.

Kultni film „Otac na službenom“ koji je rađen prema tekstu Abdulaha Sidrana, dok je režiju potpisao Emir Kusturica iznjedrio je toliko likova koji su i danas nezaboravni. A svi se pretežno sjećamo Malika i njegove prve ljubavi Maše.

Simpatičnog Malika glumio je Moreno Debartoli. Debartoli je zajedno sa Mikijem Manojlovićem i Mirjanom Karanović dočarao probleme i tragedije koje je porodica 50-ih godina proživljavala, a pojedine replike se i danas ponavljaju.

Moreno nije ostao u svijetu glume, danas radi kao vrsni kuhar, a kulinarsku karijeru je započeo 1998. u Izraelu. Nakon stečenog iskustva u Velikoj Britaniji, Moreno se vratio u Tel Aviv na poziciju šefa-kuhara za peciva i ketering.

Školovao se na izraelskoj školi gastronomije i 2002. stekao diplomu „Le Cordon Bleu“ akademije u Londonu kao majstor za peciva.

Mašu je glumila Silvija Marijanović. Roditelji su je 1983. godine doveli na audiciju u Sutjeska film u Titovoj ulici u Sarajevu… A ostalo je vidjela publika i TV gledaoci prvo u bivšoj Jugoslaviji, a potom u cijelom svijetu.

Silvija Marijanović danas živi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, udata je i majka jednog sina. Zaposlena je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na Odjelu kliničke patologije.

U slobodno vrijeme kaže, kada za to ima mogućnosti, voli putovati, družiti se s prijateljima i pomagati napuštenim životinjama.

– Uvijek me je zanimala medicina, a ni sanjala nisam da ću glumiti u filmu, te da će to obilježiti moj život. Nažalost, nisam završila ono što sam htjela, ali sam opet ostala u svijetu medicine. Nakon filma sam dobivala još neke ponude. Za tadašnju televiziju Sarajevo snimila sam šest epizoda dokumentarno obrazovnog serijala ,“Pred šarenim svijetom zanimanja“ zajedno s Amerom Kapetanovićem koji je u filmu „Otac na službenom putu“ glumio dječaka Jožu – izjavila je svojevremneo za “Avaz”.

Pročitajte još