Jabuke u šlafroku! Poslastica koja miriše na djetinjstvo

Piše: L. B.

Jednostavna, neodoljiva poslastica koja će probuditi nostalgiju i oduševiti vaše nepce…

Sastojci:

4 veće jabuke

šolja brašna
četvrtina kašičice praška za pecivo
2 kašike šećera

 

malo soli
malo cimeta
jaje
šolja mlaćenice ili jogurta sa manje masnoće

biljno ulje

Za posipanje:

trećina šolje šećera
2 kašičice cimeta

Priprema:

Jabuke operite, izdubite sredinu i isjecite na kolutove debljine centimetar. Od svih sastojaka umijesite smjesu koja podsjeća na tijesto za palačinke samo nešto gušća, savetuje Topfoodcentre. Kolutove jabuka umačite u smjesu, ocijedite pa spuštajte u zagrijano ulje i pecite dok ne dobiju lijepu boju. Pečene jabuke uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta i poslužite.

Uživajte!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti