Kako idealno napraviti razdjeljak prema obliku lica

Piše: L. K. P.

Svako je imao neku omiljenu frizuru koja podrazumijeva razdjeljak, no on je možda bio na krivom mjestu ili je davao dojam rijetke kose. Čak i super gusta zna biti problematična, zato je dobro razmisliti kako je češljamo.

Vizualno produžite lice privlačeći više pažnje na središnji dio lica šiškama u obliku zavjesa, predlaže Kérastase frizer Matt Fugate.

Te šiške imaju razdjeljak u sredini i spuštaju se prema dolje kako bi bile duže prema liniji čeljusti. Ostavljajući malo čela otkrivenim i sužavajući se na čeljusti, oko se fokusira na sredinu vašeg lica umjesto na okrugle strane.

– To će promijeniti dojam oblika lica – naveo je stručnjak.

Ako vam se šiške ne sviđaju, isprobajte duboki razdjeljak sa strane, predlaže stilistica Mackenzie Day, vlasnica Artist Hausa. Stvaranje većeg volumena na vrhu glave učinit će da vaše lice izgleda duže. ​

Najbolji stil za kovrčavu i teksturiranu kosu

Ako želite koristiti kosu kao optičku iluziju kako bi vaše lice izgledalo vitkije, dobro je znati da gusti, stepenasti pramenovi u tom slučaju ne laskaju licu. Naime, ti će slojevi dodati volumen licu, a ne ga izdužiti.

Ako je vaš tip kose gusti i raskošni, slavni stilist Larry Sims naglašava da prvo treba – provjeriti vremensku prognozu, jer ako je vlažno, neće imati smisla ravnati kosu, ubrzo će se vratiti u prirodno stanje.

Tokom suhih, sunčanih dana, nosite razdjeljak na sredini. A ako je vlažno, radije nosite friško opranu prirodnu kosu kako se ne bi dodatno nakovrčala.

Najbolji stil za ovalno lice

Žene s ovalnim oblikom lica također mogu iskoristiti prednost frizura kao što je zalizani rep unatrag i slično. Također, pristajat će im ‘tupe’ šiške.

Želite napraviti nešto u oštrom, arhitektonskom stilu kako biste pokazali svoje lice. Nakon što smislite optimalan način razdjeljka svoje kose, pobrinite se da imate uredne obrve koje također privlače fokus na više srednji dio lica.

Najbolji stil za lice u obliku srca

Središnji dio privući će pažnju na sredinu lica i učiniti da šiljata brada djeluje oštrije.

S druge strane, stiliziranje kose na stranu može stvoriti bolju vizualnu ravnotežu.

– Malo pomaknuti pramen daje dojam mekoće kose te više otvara lice – savjetuje Day.

Najbolji stil za srcolik oblik s gustom kosom

Za prirodnu kosu ili kosu s kovrčavom teksturom, kraća kosa bez razdjeljka je sigurna opcija za držanje kovrča pod kontrolom.

– Počnite sa čistom kosom, a kada se probudite, dodajte ulje, prođite prstima kroz nju i pustite je da lepršavo pada – savjetuje Day.

Razdjeljak na sredini može učiniti čuda za one sa srcolikim licima i teksturiranom kosom. To je zato što kosa u središnjem dijelu može poboljšati prirodni tok lica, skrećući pažnju na ravnotežu i simetriju srca, piše rd.com.

Pročitajte još