Oni su mladoliki i lijepi, skoro da su usporili starenje: Ovo su bizarne navike slavnih za koje vjeruju da im donose mladolikost

Piše: L. K. P.

Oni su mladoliki i lijepi, skoro da su usporili starenje, neki su čak i “prestali da stare”, podmladili se… Sve su to natpisi koji prate neke od vodećih ljudi u Hollywoodu. Ali kako su ostali tako mladoliki iako gaze šestu ili čak sedmu i osmu deceniju života?

Njihove tehnike podmlađivanja su sulude, i kada ih pročitate, sumnjamo da ćete primeniti bilo šta od ovog.

Elle Macpherson poznata je i pod nazivom “Tijelo”, a vjerujemo da je imala veliku odgovornost da zadrži taj naziv. Da bi i dalje bila fit i zategnuta i u 59. godini, Elel svako jutro ustaje u 5 sati i osmjehne se. Osmjehne se i prije nego što ode u krevet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Get The Gloss (@getthegloss)

Nakon što se osmjehnula, ona ispije vodu sa limetom, nakon čega 25 minuta meditira, a onda sjeda na bicikl i odveze se na plažu da bi se kupala oko 6 i 30 ujutru.

Voli da vježba napolju, bosa, kako bi se posvetila sebi i povezala sa zemljom. Voli da redovno posjećuje infacrvenu saunu, ali i da pliva u hladnoj vodi kako bi se restartovala. Zatim pravi jutarnji smuti u koji dodaje kolagen i suplemente proteina.

Redovno ide na akupunkturu, kiropraktiku, liječenje zvukom, svjesno disanje, obožava rusku banju i parno kupatilo.

Četiri puta sedmično po cijeli dan pije samo sokove, kako bi očistila tijelo, a voli da praktikuje i suho češljanje koje košta do 1.400 dolara.

Orlando Bloom ima 47 godina ali na prvi pogled biste pomislili da je barem 10 godina mlađi. Ali kada čujete šta on radi svaki dan, shvatit ćete zašto se godine ne vide na njegovom licu.

Orlando svaki dan ustaje u 6 i 30, nakon čega se mazi u krevetu sa kćerkicom.

“Svako jutro se povezujem sa kćerkicom pjevajući joj pkesmu „Tata voli svoju Daisi Dove“, tako da ona zna ko je tata. Prva riječ mog sina je bila “mama”, ali Dejzi je rekla “tata”. Nevjerovatno je ponovo biti otac.”

Nikad ujutru ne uzima telefon u ruke, jer ne želi da bude uvučen u “crnu rupu društvenih medija”.

On voli da zaradi svoj doručak pa će se posvetiti njegovoj pripremi tako što će u njega dodati proteine i kolagen u prahu, a zatim će da krene na pješačenje.

Njegova hrana je 90 posto biljnog porijekla, a crveno meso jede samo jednom mjesečno:

“Gledam kravu i pomislim, to je najljepša stvar ikada. U jednom trenutku ćemo se osvrnuti i nećemo moći da vjerujemo da smo jeli meso.”

Zatim se istušira i obuče, nekad kuha ručak koji je većinom biljnog porijekla. Zatim će obaviti sastanke preko Zoom aplikacije i čitat će scenario.

Zatim će opet vježbati oko sat vremena, a završit će dan tako što uspava kćerku, odgleda film i u krevet ode u 23 sata uveče.

Svi već znamo da najluđe tretmane zaustavljanja starosti ima upravo Gwyneth Paltrow. Ona dan počinje u 6 i30, a prvo što radi je struganje jezika sa spravom od nehrđajućeg čelika, a zatim mućka u ustima kokosovo ulje oko 10 minuta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Oko 6 i 45 sa mužem meditira oko 20 minuta, a onda slijedi naporan trening sa trenerom. Zatim odlazi u privatnu saunu gdje pijucka sok od celera dok se opušta. Praktikuje dijetu isprekidanog posta gdje svako jutro popije samo kafu, a zatim jede tek oko podneva i to samo supu od kostiju. Za večeru jede dosta povrća. Svako veče odlazi u krevet u 21 sat.

 

Za Marka Wahlberga njegovo tijelo je njegov hram, a on svoj hram održava tako što ustaje u 2 i 30 svako jutro, dok u krevet ide oko pola osam uveče. Trenira više od dva sata svaki dan, dva puta se tušira, oporavlja se u krio komori. Mark ustaje u 2 i 30, vježba oko sat vremena, a onda doručkuje oko 3 i 15.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg)

Zatim opet trenirati skoro sat vremena, a potom se istušira i to će trajati skoro 90 minuta. Zatim slijedi užina oko 8 ujutru, pa koristi krio komoru. Ostatak dana posvjećuje radnim obavezama i djeci, da bi nerijetko oko 17 sati započeo drugi trening, nakon čega se opet tušira.

Najuspješnija poslovna žena u Holivudu, svakako je Kris Jenner. Da bi svaka njena kćerka dobila najbolje ponude, bila maksimalno promovisana i angažovana, Kris ustaje u 4 i 30 svako jutro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

Prvo popije kafu i provjeri mejlove a potom krene sa kardio treningom. Uključi vijesti na TV, skoči na traku za trčanje i vježba narednih sat vremena.

Nakon toga doručkuje smuti od vode, leda, proteinskog praha, bobičastog voća, banane, i bademovog putera. Oko 9 odlazi u kancelariju, gdje se po cijeli dan bavi porodičnim problemima koji joj donose novac.

Pošto ima tim koji kuha za nju, ona će jesti to što joj spreme i nastaviti svoj dan. Svako veče se preko fejstajma čuje sa djecom i unucima, jer je to opušta. Pred spavanje popije votku, a oko 22 sata je već u krevetu.

Cindy Crawford se budi u 6 i 30, a tima pije zeleni čaj i provjerava mejlove. Posle počinje da vježba u kućnoj teretani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Deset minuta provodi u đakuziju, a potom 20 minuta meditira, a onda 10 minuta skače na trampolini, a potom trči.

Zatim popije još jednu šolju zelenog čaja, a onda doručkuje sa mužem i djecom. Doručak joj je smuti od bademovog mlijeka, špinata, svježe nane i proteinskog praha.

Ruča oko 13 sati obično malo ribe i salatu. Pije oko litar vode dnevno, a voli i tekilu da popije pred spavanje.

Pročitajte još