Obožava ih i Monica Belluci: Ovo su najmoćnije pantalone za proljeće 2024.

Piše: L. B.

Novi trendovi za 2024. godinu su tu. Svi samo čekaju prve tople, proljetne dane da najnovije komade iznesu na ulice prijestonice. Ove godine, apsolutni modni trend bit će – široke pantalone.

Ovakve modele u godinama koje su za nama nosile su poznate dame poput Monike Belluci, a široko je trend koji se nastavlja i u 2024. godini.

Uske haljine, slim farmerke i kratke suknje ostale su za nama. Sada je udobnost na prvom mjestu, a gdje ćete je najlakše pronaći nego u širokim pantalonama i to ne bilo kojim.

One na ravne pruge će izdužiti vašu liniju i učiniti da izgledate vitkije, a boju prepuštamo vama, mada je crno uvijek dobar izbor.

Prugaste tkanine su dugo bile omiljene među muškarcima i vremenom su postale važan element u njihovoj odjeći, često povezivan sa odjelima. Kako su godine prolazile one su ostajale na modnom pijedestalu, ali su se proširile i na žensku modu, gdje su dočekane sa velikim ovacijama.

Ova moderna tkanina doživjela je procvat tokom 1930-ih kada su počele da ih nose ikone stila tog doba kao što su Carry Grant i Clark Gable. Zatim je ovaj materijal postao omiljen 80-ih, najviše zahvaljujući usponu žena u poslovnom svijetu.

I tu je ostao i tokom 90-ih, a sada je ponovo našao svoj put do trendseterki i ponovo postao broj jedan odjevni komad u svakom ženskom gardaroberu.

 

Pročitajte još