Napravite palentu po receptu sultanije Mahidevran: Ne kuha se, a ukus joj je magičan

Piše: L. K. P.

Turska glumica Nur Fetahoglu ostvarila je veliki broj zapaženih uloga, a publika u regionu zavoljela je u ulozi sultanije Mahidevran u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

Ona i dalje vrijedno radi i brine o svojoj kćerkici, koju je dobila s bivšim suprugom Leventom Vezirogluom, a ponosi se svojim kulinarskim vještinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Ipak, njeno jelo koje ćemo vam danas predstaviti nije nimalo komplikovano – štaviše, priprema se brzo i od svega nekoliko sastojaka, a riječ je o jednostavnoj palenti na nešto drugačiji način od uobičajenog.

Sastojci:

 

4 kašike kukuruznog brašna

4 kašike maslaca

2 čaše mlijeka

300 g sira u listićima

 

Priprema

Otopite maslac u tavi na srednjoj temperaturi. Kad se zagrije, smanjite na nisku temperaturu, pa dodajte kukuruzno brašno, kašiku po kašiku, uz neprestano miješanje.

Pržite sve dok ne promjeni boju, pa počnite da sipate mlijeko malo po malo uz mješanje kako biste spriječili formiranje grudvica.

Potom dodajte sir i nastavite da miješate još nekoliko minuta. Služite uz kiselo mlijeko ili jogurt.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još