15 činjenica koje niste znali o Anni Wintour : Ima platu od 2 miliona dolara, a svaki dan nosi iste štikle već 15 godina

Piše: L. K. P.

Anna Wintour, koja se smatra najmoćnijom ženom u modi, nikada nije daleko od žiže javnosti. Poznata po svojoj bob frizuri sa šiškama, Chanel predimenzioniranim naočalima i savršenim stajlingom, nastavlja da fascinira.

U nastavku pogledajte nekoliko činjenica koje sigurno niste znali o Anni Wintour.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

  1. Wintour je najstarija kćerka. Njen otac je Britanac, a majka Amerikanka. Njen otac, bio je urednik londonskog ,,Evning Standarda”, tako da je uređivanje medija u njenoj krvi.
  2. Bila otpuštena kao modna urednica, jer nije razumjela američko tržište. Njen editorijal se uopšte nije dopao nadređenima, zbog čega su je otpustili. To je naravno nije spriječilo da nastavi da radi u modnoj industriji i bude ono što je danas.
  3. Budi se u 5 ujutru svakog dana i uvijek je u krevetu najkasnije do 22:15. Zbog toga se rijetko zadržava na zabavama duže od 20 minuta, osim ako to nije Met gala događaj.
  4. Njenaivša lična asistentkinja, Loren Vajsberger, napisala je najprodavaniji roman iz 2003. „Đavo nosi Pradu“, koji je kasnije adaptiran za film i vjeruje se da je zasnovan na Ani. U međuvremenu je urednica smekšala i postala blaža u ophođenju sa zaposlenima.
  5. Glavna urednica počela je da nosi frizuru u bob sa 14 godina i od tada je zadržala i ima je danas.
  6. Tenis je njen omiljeni sport. Često igra tenis prije posla i redovno posjećuje velike teniske turnire tokom cijele godine.
  7. Smatra se da zarađuje platu od 2 miliona dolara i ima dodatak za odjeću od 200 hiljade dolara godišnje.
  8. Dobila je titulu dame 2017.godine. Za odlikovanje od strane pokojne kraljice Elizabete Druge, bila je obučena u Chanel.
  9. Nosi iste Manolo Blanik štikle skoro svaki dan od 1994. Dizajner Manolo Blanik pravi štikle specijalno za nju. Urednica preferia ,,nude” izgled, sa niskom potpeticom.
  10. Poput princeze od Velsa, reciklirala svoju odjeću. Velika obožavateljka je Prada haljina, stalno je fotografisana kako iznova i iznova nosi iste stvari, uključujući kristalne ogrlice.
  11. Ako želite da vas zaposli, ona traži jaku ličnost. ,,Ne volim ljude koji će reći da na sve što bih mogla da predložim. Želim ljude koji mogu da polemišu i imaju svoje viđenje. Moj tata je vjerovao u kult ličnosti. On je u ,,Standard” doveo velike pisce i kolumniste. I ja to pokušavam da uradim ovdje.”
  12. Veliki pristalica Demokratske stranke.
  13. Prema njenoj kćerki, Wintour je „najvelikodušnija osoba koju ćete ikada sresti, koja sve ostale stavlja ispred sebe“. Rekla je takođe da je osoba kojoj ,,vrlo brzo postane dosadno.”
  14. Wintour još uvijek nosi krzno, dugo nakon što je postalo industrijski tabu.
  15. Trenutno je u vezi sa čuvenim britanskim glumcem Bilom Najijem.

Pročitajte još