Otkriven ‘dress code’ za ovogodšinju Met Galu: Evo što nas očekuje na crvenom tepihu

Piše: L. K. P.

Službeno su započeli najprestižniji događaji u 2024. godini. Grammy su već oduševili društvene mreže, a Oscari, koji su ove godine 11. marta, već su glavna tema razgovora. No, Met Gala 2024. u mislima je modnih entuzijasta diljem svijeta, jer ipak je ovo najveća modna noć u godini.

Svake godine prije maja, oko Met Gale postoji toliko priče u iščekivanju crvenog tepiha prepunog zvijezda, zadivljujućih odjevnih kombinacija i beauty trenutaka koji okupiraju naše društvene mreže. Uz toliko toga što se događa, mogli biste se naći s nekoliko pitanja o velikom događaju. U nastavku otkrivamo sve što trebate znati o Met Gala 2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

Met Gala je godišnji dobrotvorni događaj prikupljanja sredstava za Metropolitan Museum of Art. Predvođena glavnom urednicom Voguea, Annom Wintour, dobrotvorna svečanost održava se u New Yorku, ali dolaze dizajneri i slavne osobe iz cijelog svijeta. Sudionici stvaraju i nose složene dizajne posvećene posebnoj temi novog postava u muzeju, koju je odabrala sama Wintour.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

Tema Met Gale 2024. je Uspavane ljepotice: Ponovno buđenje mode (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion). Prema saopćenju nova će se izložba usredotočiti na korištenje istraživanja, razgovora i tehnologije za repliciranje glavnih muzejskih djela. Cilj je ‘udahnuti novi život ovim legendarnim objektima kroz kreativne i sveobuhvatne aktivacije osmišljene da prenesu mirise, zvukove, teksture i pokrete odjevnih predmeta koji više ne mogu izravno komunicirati s tijelom.’ U čast toga, ovogodišnja revija ‘istražit će pojmove ponovnog rođenja i obnove, koristeći prirodu kao metaforu za nepostojanost mode.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

Svake godine, Met Gala se održava prvog ponedjeljka u maju. Dakle, to znači da će Met Gala 2024. biti 6. maja. Popis gostiju Met Gale nikada se ne otkriva prije velike večeri, međutim, postoje neka imena koja često prisustvuju, kao što su Kardashian i Jenners, Emma Chamberlain, Rihanna…

Tako je 15. ferbuara Vogue objavio da će Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez, Zendaya i Anna Wintour biti supredsjedatelji Met Gala 2024. Osim toga, kreativni direktor Loewea, Jonathan Anderson, i izvršni direktor TikToka, Shou Zi Chew, služit će kao počasni predsjedatelji događaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Povezano s temom Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, dress code za crveni tepih i događaj je ‘Vrt vremena’ (Garden of Time). U najavnom videu kao inspiracija podijeljena je slika vrta obraslog cvijećem i žene u plavoj haljini.

Pročitajte još