Zanimljiva lista: Bosanske manekenke koje su zablistale u spotovima muzičkih zvijezda

Piše: A. H.

Manekenke su oduvijek pažnju javnosti skretale na sebe pojavljivanjem u spotovima pjevačkih zvijezda. To je odličan potez kako bi bile prepoznate i dobile ponude producenata za druge projekte.

Primjer toga je Amra Džeko, koja je prvo snimila spot za pjesmu „Sreća“ Harija Mata Harija u Sarajevu, koji je bio uvertira za sve ono što će uslijediti.

Naime, poslije toga Amra odlazi u Los Anđeles, kako bi okušala svoju sreću u Holivudu. Tada se pojavila u spotu svjetske muzičke zvijezde Enrikea Iglesijasa (Enrique) za pjesmu „No Me Digas Que No“, a onda i u spotu „Dynamite“ izvođača Taja Kruza (Taio Cruz) koji danas broji 126 miliona pregleda.

Bila je to odlična odskočna daska u Los Anđelesu naše manekenke koja joj je otvorila put za još veće reklamne spotove, ali i učešće u serijama i filmovima.

Manekenka Ema Meškić pojavila se prije nepune dvije godine u spotu Jale Brata i brazilskog pjevača MC Hariela pod nazivom “Maria”, u kojem pozira kao lutka iz izloga. Lijepa Mostarka, koja je inače najbolji fotomodel Hercegovačko-neretvanskog kantona, u ovom spotu je sve ostavila bez daha te je maksimalno skrenula pažnju na sebe.

U spotu Halida Bešlića „Da vrijeme stane“, koji je objavljen prije nekoliko godina, pojavila se manekenka Ana Marija Jurišić. Kadrovi spota snimani su na Latinskoj ćupriji, u sarajevskoj Ferhadiji, Zemaljskom muzeju BiH, hotelu „Austria“, koje je svojom egzotičnom ljepotom dodatno upotpunila naša uspješna manekenka.

Nekadašnja manekenka i danas uspješna influenserica Jelena Jugović-Tundžel (Tuncel) pojavila se svojevremeno u dva spota bh. pjevača – „S tobom, bez tebe“ Armina Muzaferije te „Jutro je pametnije“ Eldina Huseinbegovića.

Godine 2013., na oduševljenje fanova, najljepša misica BiH Ana Mirjana Račanović-Jevtić pojavila se u spotu za pjesmu “Lijepa je” Enesa Begovića koji se snimao na Vlašiću. Ona za taj angažman iz prijateljskih razloga nije htjela uzeti honorar te se u prisustvu porodice provela na Vlašiću o svom trošku.

Prije više od deset godina gledaoce je svojom ljepotom oduševila i Amra Beganović, koju je naša javnost imala priliku upoznati kad se pojavila u spotu „Bez trunke srama“ Fuada Backovića Deena. I tada je Beganović zaintrigirala mnoge medije jer je svojom pojavom u ovom spotu publiku ostavila bez daha.

Ono što je zanimljivo jeste da je tada Beganović na snimanje došla iz Madrida u Sarajevo na 24 sata. Uspješnu Sarajku danas na Instagramu prate 634.000 ljudi.

 

Pročitajte još