Uz ove kombinacije boja vaš interijer će izgledati luksuzno

Piše: I. H.

 

Moć boje u interijeru je neupitna i nerijetko je upravo ona među najodgovornijima za stvaranje ugodnog ambijenta koji izgleda luksuzno.

Nije tajna da neke boje mogu probuditi jedinstvene osjećaje i ugođaj. Odabrane nijanse mogu biti glavni krivac za transformaciju prostora, ali i njegovo osvježenje. Preuređenje doma gotovo da uvijek započinje upravo s promjenom boja, a uz pravilne nijanse i kombiniranje i vi se možete osjećati poput kraljevske porodice u vlastitom domu.

Pored dnevnog boravka, određene kombinacije boja stvaraju posebne emocije i u ostatku doma, vašoj spavaćoj sobi, kuhinji, hodniku, kupatilu… Uz dobru paletu, vaš namještaj u kombinaciji s bojama zidova i dodataka može pretvoriti interijer u oazu vrijednu članka u interijer magazinima. Kako dati dašak luksuza vlastitom interijeru pogledajte u nastavku.

 

 

Zelena – siva – plava – svjetlo smeđa

 

Uz zelenu boju osjećat ćete se kao da ste unijeli dašak prirode i njene harmonije u svoj dom, a uz kontrast plave i dašak smeđe imate vibrantan dom koji podsjeća na domove iz prošlog stoljeća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Apartment Therapy (@apartmenttherapy)

 

Smeđa – tamno siva – bijela – zelena

 

Tople smeđe nijanse stvaraju cozy osjećaj i čine da dom odiše određenom snagom i karakterom, dok siva i bijela predstavljaju savršen kompliment u neutralnim nijansama. Zelena je tu kako bi dala svoj doprinos u obliku živosti, kontrasta i svježine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 

Prljavo bijela – smeđa – žuta

 

Bijela je veliki simbol luksuza, a ako je kombinirate s nekoliko nijansi smeđe, dobivate chic uređenje kojem samo nedostaje malo naglaska uz žutu boju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HATTIE (@hattiekolp)

 

Pastelno roza – pastelno narandžasta – svijetlo smeđa – bijela

 

Za sve vas koji volite vesele interijere koji kriju luksuz, ali i optimizam, roza u kombinaciji s narandžastom pravi je odabir. Iako su ovo odvažne nijanse, savršeno će funkcionirati uz smeđu i bijelu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rocio CHINA CALÉ (@mindthegapchica)

 

 

Tamno smeđa – zagasito plava – roza – zagasito zelena

 

Zagasite gore spomenute nijanse lako ćete primijetiti u brojnim serijama inspiriranima viktorijanskim dobom, a to nije slučajno. Upravo su ove bogate, duboke nijanse simbol luksuza i posebne tajanstvenosti koju želimo i u svom interijeru.

 

Tamno plava – bijela – siva – zelena

 

Ako želite nešto drugačije u svom domu, ali ne želite biti previše odvažni, baršunasta sofa u plavoj boji siguran je, a prekrasan odabir. Ona će izgledati odlično uz zelenu i sivu, a bijela će dati otvorenost i svježinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @projekt.100qm

 

 

Bijela – bež – siva

 

Minimalisti, ovo je za vas. Ako vas bijela boja izuzetno inspiriše i želite da vaš dom ima bezvremensku prozračnost, možete birati nju kao glavnu boju u vašoj paleti, a kontrast će lako pružiti smeđe i sive nijanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalia Badecka (@badenkova.home)

 

Ljubičasta – narandžasta – žuta – smeđa

 

Interijer koji će nadahnuti sve maksimaliste sigurno je onaj u kojem ima više boja, a izuzetno luksuzna paleta ljubičaste, narandžaste, žute i smeđe dati će nevjerojatno veseo, ali i topao ugođaj koji stvara ugodnu dobrodošlicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K & H Design (@kandhdesignltd)

Pročitajte još