Tragična životna priča meksičke glumice koju je volio region: Izgubila bitku s rakom, suprug izvršio samoubistvo, kćerka ostala sama

Piše: L. K. P.

Meksička glumica Lorena Rojas proslavila se ulogama u brojnim meksičkim sapunicama, ali publika nije imala sreću da je dugo gleda u njima.

Glumom se počela baviti 1990. godine nakon što je svoj prvi ugovor potpisala sa produkcijskom kućom Televisa. Njena neobična ljepota učinila je da je ljudi veoma brzo zavole, a publika u regionu je gledala u seriji “Druga strana ljubavi”.

Ova serije je emitirala se kod nas 2006. godine, a Lorena je igrala ulogu Isabel Arhoho. Osim glume, njena velika ljubav je bila i muzika, pa je 2001. godine izdala i svoj prvi muzički album.

Ipak, priliku da još koji put zaigra pred malim ekranima nije dobila, jer joj je dijagnosticiran rak dojke 2008. dok je pokušavala da zatrudni. Bila je sigurna da će iz te bitke izaći kao pobjednik, ali rak je metastazirao i na druge organe. Ubrzo je saznala da joj se rak proširio na jetru, ali se ipak borila za život i nije gubila nadu.

Ipak, izgubila je bitku sa ovom opakom bolešću samo šest dana nakon što je proslavila 44. rođendan, 2015. godine.

Ostat će upamćena i po ulogama u meksičkim sapunicama poput “Ljubav i greh”, “Druga strana ljubavi”, “Srcekradljivac”  i mnogim drugim.

Brojne kolege ostavile su poruke preko svojih društvenih mreža da će im nedostajati Lorena.

Samo godinu nakon njene smrti, pronađeneo je beživotno tijelo njenog supruga Horhea, koji je nakon glumicine smrti patio od depresije. Sumnja se da je izvršio samoubistvo. Starateljstvo nad njihovom kćerkom Lucijanom pripalo je Loreninoj sestri.

Pročitajte još