Njenih 5 minuta: Šta radi kraljica Camilla dok se Charles liječi od raka?

Piše: L. B.

Kralj Charles je odlučio da se povuče sa svih javnih kraljevskih dužnosti nakon što se saznalo da boluje od raka. Čim su krenule terapije on je mir potražio daleko od kraljevske palate u Londonu. Otputovao je u Sandringem gdje ima svu potrebnu njegu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HM Queen Camilla (@hmqueencamilla)

Kralj Charles (75) i kraljica Camilla (76) često će dolaziti u London zajedno, jer se kralj tu liječi od raka. Prije nekoliko dana on je primio dozu terapije kojoj je podvrgnut, a onda se sastajao sa osobljem palate, dok je kraljica imala poseban događaj u Clarens Hausu.

Kraljica Camilla s osmijehom na licu dolazi na svaki događaj trudeći se da u što boljem svjetlu predstavi kraljevsku porodicu i svog supruga. Na događaju koji je prije nekoliko dana odražan podršku joj je pružila i Brigitte, vojvotkinja od Glostera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HM Queen Camilla (@hmqueencamilla)

Na spisku njenih zaduženja našlo se mnogo toga, ali opšti utisak je da njoj ništa nije teško palo i da je konačno došlo njenih 5 minuta. Možda je ovo način da jednom kraljica Camilla izađe iz sjenke svog supruga i pokaže da je i ona podjednako sposobna da se nosi sa nizom izazova i svega što tako važna funkcija nosi.

Prošle sedmice, kraljica Camilla je pokazala svoju posvećenost kraljevskoj dužnosti kada je putovala šest sati autom da bi prisustvovala koncertu u katedrali u Solsberiju u južnoj Engleskoj nakon što je njen helikopter prizemljen zbog loših vremenskih uslova, što je onemogućilo da preleti 200 milja od tamo.

 

Pročitajte još