Sjećate li se Barbare iz “Lud, zbunjen, normalan”: Sarađivala je i s Angelinom Jolie, a evo gdje je danas

Piše: L. K. P.

Bh. glumica Džana Pinjo javnosti u cijelom regionu najpoznatija je po ulozi Barbare Fazlinović u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Podsjetimo, u seriji “Lud, zbunjen, normalan” Barbara Fazlinović je Damirova žena, a Džebrina majka. Po zanimanju je glumica. Prvi put se spominje na početku četvrte sezone. Neko vrijeme je bila u Americi sa svojim ljubavnikom, ali se kasnije vratila u Sarajevo. Promjena glumice na početku šeste sezone je objašnjena plastičnom operacijom.

Prije Džane, glumila ju je Marija Omaljev Grbić, koja je u stvarnom životu “Čombetova žena”, odnosno žena glumca Mirana Grbića.

Glumica Džana Pinjo, koju je regionalna publika zavoljela kroz Barbarin lik, danas je majka dvoje djece. Poput mnogih mama svoje generacije, i Džana vješto balansira poslovne i privatne obaveze, a u svemu joj pomaže i suprug .

Osim po ulozi Barbare, mnogi je pamte i kao Nađu, silovanu ženu iz kultnog filma Angeline Jolie, “U zemlji krvi i meda”.

– Takve prilike glumci s naših prostora ne dobivaju često. Ovom saradnjom otvorena su mi nova poznanstva s profesionalcima iz regije. Jolie je od prvog trenutka potencirala prijateljski odnos i poslovnu saradnju pretvarala u kreativni užitak. Tako je ostati u prijateljskim odnosima s njom i poslije prirodan slijed. Ratne teme i dešavanja u Bosni i Hercegovini dugo će biti tema umjetnika, toliko je još neispričanih priča u vezi s periodom agresije. Jedna priča je stigla do Angeline, a ona je učinila da se svjetska javnost ponovo bavi pitanjima naše države, rekla je glumica jednom prilikom.

Pročitajte još