Sultanija Ajše iz serije “Sulejman Veličanstveni”: Pretrpjela je horor u stvarnom životu, ovo su jezivi detalji njenog prvog braka

Piše: L. K. P.

Turska glumica Nebahat Cehre najpoznatija je domaćoj publici kao sultanija Ajše u seriji “Sulejman Veličanstveni” i Firdevs Joreoglu u “Zabranjenom voću”, ali iza nje su brojne druge uspješne uloge.

Tokom višedecenijske karijere, koju je počela kao manekenka i Miss Turske, ona je postala jedna od najvoljenijih dama na turskoj javnoj sceni.

Gledali smo je u serijama “Ljubav i novac”, “Noć u junu”, “Novi život”, kao i u brojnim filmovima, a Nebahat je, kao jedna od najljepših žena u svojoj zemlji, uvijek bila interesantna medijima i zbog svog privatnog života.

U vrijeme kada je, krajem šezdesetih, tek počinjala da gradi glumačku karijeru, Nebahat Cehre igrala je u filmu Kamali Zeybek, a na setu je upoznala 14 godina starijeg glumca Jilmaza Guneja. Par se ubrzo zaljubio i potom vjenčao u januaru 1967. godine u hotelu “Hilton” u Istanbulu, a Jilmazu je, iako je bio toliko stariji, ovo bio prvi brak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NebahatÇehre (@nebahatcehre)

Bili su zaljubljeni i jedan od omiljenih parova među poznatima, ali njihov brak bio je daleko od idiličnog i bajkovitog, kako je to djelovalo spolja.

Abdurahman Keskiner, koji je u to vrijeme bio blizak s Nebahat i Jilmazom i njihov agent, ispričao je da je godinama kasnije da su oni imali “veoma strastvenu i intenzivnu ljubav”, a ispričao je i da je Nebahat bila žrtva nasilja u porodici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NebahatÇehre (@nebahatcehre)

Mnogo incidenata koji su se dogodili u ovom braku došlo je do medija, a još uvijek se prepričava kada je Nebahat otilša na sjeverozapad Turske s bratom Tajarom da posjeti porodicu, a da nije obavijestila muža.

Jilmaz Gunej je, čim je to saznao, pratio voz kojim je putovala automobilom, potom ga zaobišao i parkirao se na šine. Voz se zaustavio na vrijeme, u posljednjem trenutku, a glumac je navodno potpuno miran stajao ispred lokomotive, zatim ušao u voz, pronašao Nebahat i vratio je natrag u Istanbul.

Koliko god bio bizaran i uznemirujući, ovaj potez nije bio najgore što je Gunej uradio u braku s lijepom turskom glumicom.

– Jednom su se njih dvoje posvađali u noćnom klubu. Nebahat je ljuta napustila klub i nije se obazirala na Jilmazove pozive da stane. Dok je trčala prema hotelu u kom su odsjeli, on je bijesan sjeo u automobil i počeo da vozi. Zatim, na moje oči, automobilom je udario ženu koju je volio – ispričao je Keskiner.

– Nebahat je poletjela u vazduh, pala na automobil, a onda i na ulicu… Bila je u bolnici četiri dana.

Kako je on objasnio, par nikome nije pričao o ovom napadu Guneja na suprugu, ali su se posle toga razišli.

– Ipak, njihova ljubav nikada nije se ugasila. Jilmaz je volio Nebahat najviše u svom životu. Nikada nije mogao da je zaboravi – rekao je glumčev prijatelj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NebahatÇehre (@nebahatcehre)

U jednom trenutku, glumica je bila u drugom stanju, ali joj je bilo jasno da je njen brak pred kraj, pa je prekinula trudnoću. Navodno je Gunej pretio ginekologu da ne bi izvršio abortus, pa je Nebahat morala da promijeni ljekara.

Nakon rastanka, Gunej je glumici pisao pisma, zaklinjao se da je voli, ali nije dobio novu priliku.

– Prevelika strast i ljubav iscrpljuju vezu. Ponekad stvari postanu izuzetno strastvene, a strast nanosi štetu vezi – ispričala je mnogo kasnije Nebahat.

– Jilmaz je bio i vrlo dobar i veoma težak muž istovremeno. Doživjela sam nezamislivu snagu njegove ljubavi, ali u jednom momentu to iscrpi. Djelovalo je nemoguće da živimo zajedno, jedno od nas bi nestalo. Da bismo ostali živi i zdravi, morali smo da se odvojimo jedno od drugog.

Glumica je potom bila u braku s košarkašem Galatasaraja Javuzom Demirom od 1976. do 1979. godine, a pričala je da joj je on pomogao da prevaziđe strahove koje je stekla u mladosti.

– On mi je pomogao da vratim samopouzdanje – rekla je glumica.

Demir je bio sušta suprotnost Guneju, a i u drugom braku je zatrudnila i abortirala jer je naslutila da ni ova ljubav neće potrajati. Kako je istakla, kao malo dijete je izgubila oca i strepila je da na svijet donese dijete koje će odrastati bez očinske figure.

Par je zajedno proveo osam godina, od toga tri u braku, ali su se ipak razišli

– Naša veza bi mogla da se nastavi. Ali ja nisam mogla da se prilagodim njegovom načinu života. Ja sam konzervativna i ograničena na svoj prostor. Život koji sam živjela s njim bio je ekstremno aktivan. Sva ta putovanja, gosti, gužva, to me je gušilo… Shvatila sam da ne mogu da nastavim da živim njegovim brzim životnim stilom.

 

Izvor:Glossy.rs

Pročitajte još