Rođena Iranka nova je Miss Njemačke: Ovo je njena priča

Piše: L. K. P.

Iranka Apameh Schönauer nova je Miss Njemačke. Ima 39 godina i po zanimanju je arhitektica, a kada je imala šest godina, pobjegla je s majkom iz Irana u Njemačku. Njena pobjeda predstavlja promjenu tradicionalnih normi ljepote i povećanje inkluzivnosti. Na ovaj izbor ljepote se prijavilo oko 15 hiljada djevojaka, a u finalu ih je bilo devet.

Schönauer se zalaže za prava žena i osnivačica je Shirzan mreže za potlačene žene. Nakon što je proglašena za Miss Njemačke rekla je da želi “iskoristiti vidljivost i doseg Miss Njemačke kako bi zagovarala različitost, podržavala snažne žene u svim područjima života i slavila nepokolebljivu snagu u ženama”.

– Mislim da Njemačka treba više raširiti ruke i omogućiti nam da postanemo raznolikiji. Uvijek sam slavila Božić i svoju perzijsku Novu godinu, rekla je između ostalog.

Natjecanje za Miss Njemačke, koje je izvorno započelo kao natjecanje ljepote, temeljito je reformirano 2019. godine kako bi kandidatkinje bile raznovrsnije, a prema riječima organizatora, više se ne ocjenjuju ​​samo po izgledu već i po karakteru, osobnom angažmanu, kreativnosti ili jedinstvenoj priči. Od ove godine ukinuta je dobna granice pa sada mogu sudjelovati sve žene starije od 18 godina.

Pročitajte još