Koji predmeti donose nesreću ako ih držite u hodniku

Piše: L. K. P.

Način na koji uređujemo kuću dosta govori o nama. Ali često preskačemo određene detalje koji mogu napraviti razliku kada je u pitanju Feng Shui.

Čak i ako ne djeluje mnogo važno, hodnik je jedno od najvažnijih mjesta u kući, kažu stručnjaci za uređenje enterijera i feng shui. Svi su objasnili koji su to predmeti koje nikako ne smijemo da držimo na ulazu u kuću, jer su u stvari svojevrsni magneti za peh.

Koje predmete nikada ne treba držati u hodniku kuće

Hodnik je, kao što dobro znamo, prvi kontakt koji ljudi koji pređu naš prag imaju kada uđu u naš dom. Upravo zato treba da bude pažljivo osmišljen, uređen i njegovan prostor. Ali, nažalost, većinu vremena, hodnik ostaje najzapuštenije mjesto, pretvarajući se u skladište za odjeću i obuću.

Osušene biljke ili kaktus

U azijskoj filozofiji, osušeno cvijeće je simbol nesreće, posebno kada se postavi na ulaz u kuću. Takođe, vrlo česta biljka u našim domovima, kaktus, smatra se simbolom siromaštva i nedostatka, pa zato, postavljen na ulazu u kuću, može privući finansijske probleme.

Kaktus je povezan sa nevoljom upravo zato što može da raste u teškim uslovima, u sredinama u kojima nedostaje upravo najvažniji element za biljke: voda. Tako je napravljena veza između suše u pustinji i finansijske „suše“ koju može privući ako se ne drži na odgovarajućem mjestu.

Crni ili veoma tamni predmeti

Trčite u hodnik na ulazu u kuću. Da li vidite crni ili veoma taman okvir, sliku, vazu ili sitnicu? Zamjenite ih čistom vazom, bijelim ili plavim okvirom i kristalnom sitnicom.

Stručnjaci kažu da crne, odnosno tamne boje imaju tendenciju da privlače mrak i bijes u kuću, pa ako se drže na ulazu, stvara se energetski portal koji povećava intenzitet negativnih energija koje se probijaju u dom.

Otjerajte loše energije svjetlošću, bojama i svježinom. Ako nemate svijetli predmet, onda ostavite prazan prostor.

Ogledalo

U mnogim kulturama ogledalo je predmet koji može da “ukrade dušu”, zato je dobro da se ne suočite sa jednim odmah u trenutku kada uđemo na vrata kuće. Ako je u ćošku okrnjeno ili slomljeno, odmah ga bacite, krhotine takvog predmeta mogu donijeti lošu sreću, piše Diva hair. ro.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti