Kako danas izgleda najdlakavija djevojčica svih vremena?

Piše: L. B.

Porodica Sasufan iz Bangkoka nikada neće zaboraviti 5. august 1999. godine; to je dan kada su supružnici Sompon i Samreng dočekali svoju mlađu kćerku Supatru. Iako su osjetili neopisivu radost, ta emocija bila je pomiješana sa osjećajem šoka, straha i nevjerice – njihova djevojčica rodila se sa specifičnim stanjem koje je šokiralo čak i ljekare.

“Porodila sam se i doktor je rekao da ima puno kose, ali mislila sam da je to normalno. A onda sam je vidjela u inkubatoru i bila sam šokirana količinom kose koju je imala”, ispričala je svojevremeno Sompon.

Mala Supatra Sasufan zbunila je medicinske stručnjake – doktori na Tajlandu nikada nisu vidjeli ništa slično. Imala je dlake svuda i to u tolikoj mjeri da je ista pokrivala čitavo njeno tijelo. Ona je, naime, rođena sa Ambrasovim sindromom, veoma rijetkom urođenom bolešću kože koja uzrokuje prekomjerni rast dlaka po cijelom tijelu, sa izuzetkom dlanova, tabana i sluzokože. Stanje je toliko rijetko da je od srednjeg vijeka zabilježno samo 50 slučajeva, a naziva se još i “sindrom vukodlaka”.

“Moja žena je htjela da napusti bolnicu, ali doktor nije htio da je pusti iz straha da će napustiti našu kćerku. Rekao sam mu da nikada ne bismo ostavili svoje dijete bez obzira na sve. Sretni smo što je rođena u našoj porodici”, kaže Samreng, otac ove djevojke.

Nati kaže da su je roditelji odgajili tako da se nikada nije osećala inferiorno
Nati kaže da su je roditelji odgajili tako da se nikada nije osećala inferiorno Foto:youtube

“Nisam razumjela zašto su me ismijavali, bila sam normalna djevojčica, samo sam imala više kose od drugih”, rekla je Nati, istakavši da je odbijala da utone u depresiji i dozvoli da je ovo stanje definiše.

“Moji roditelji su me odgajali kao da sam normalno dijete, vodili su me svuda. Nikada se nisu stidjeli što ne izgledam kao druga djeca”, dodala je ona.

"Najdlakavija devojčica na svetu" sa svojim partnerom
“Najdlakavija devojčica na svetu” sa svojim partnerom Foto:youtube

“Počelo je od prijateljstva, a onda smo postali par. Bila sam sretna kada smo razgovarali. Bilo mi je prijatno, slušali smo jedno drugo. To je bila vrsta ljubavi za koju nisam očekivala da će mi se desiti”, kaže ova mlada, hrabra djevojka.

Nati danas ima 24 godine i srećno je zaljubljena
Nati danas ima 24 godine i sretno je zaljubljena

“Da možemo da biramo kakvi ćemo biti kada se rodimo, niko ne izabrao ovo. Ali trudim se da ne gledam svoje slabosti. Moram da ih pretvorim u snagu, jer nisam kao drugi”, zaključila je Nati, koja je 2010. upisana u Ginisovu knjigu rekorda kaonajdlakavija djevojčica na svijetu.

Pročitajte još