Pet stvari koje rade sestre Kardashian da bi izgubile kilograme: Ono na šta su one spremne, nije baš normalno

Piše: L. K. P.

Kim i Kloe Kardashian su poznate po svom dramatičnom mršavljenju. Od treniranja 6 dana u sedmici pa do držanja najstrožijih dijeta, ove sestre su uradile sve da bi imale savršen izgled.

Iako se trude da poprave svoj imidž, mnogi smatraju da većina poremećaja u izgledu i ishrani u Americi, proizilazi upravo od sestara Kardashian/Jenner.

Smatra se da sestre Kardashian/Jenner postavljaju nerealne standarde ljepote koje niko ne može da prati.

Donosimo vam 5 najluđih stvari koje su sestre radile da bi izgubile kilažu:

  1. Trenerke za mršavljenje

Kim Kardashian je prvi put otkrila ovaj jedinstveni način gubitka kilograma nakon što je rodila svog sina Saint-a 2016. Smršala je više od 27 kilograma i to koristeći trenerku Mis Eliot, koju mnogi nazivaju i odijelo saunu, u kojem se tijelo nenormalno znoji.

 

  1. Ekstremna dijeta

Kloe Kardashian je praktikovala dijetu bez mliječnih proizvoda i sa niskim sadržajem ugljikohidrata. Njena ishrana uključuje proteine i ugljikohidrate prije vježbanja. Za ručak, pileća prsa bez kože na žaru, povrće, riža i slatki krompir. Njena večera je lagana, sa komadom ribe na žaru, zelenom salatom od lisnatog povrća sa sjemenkama suncokreta i prelivom od sirćeta. Za desert, to je samo komad voća.

  1. Čaj za ravan stomak

Poznato je da obje sester Kardashian konzumiraju čaj za ravan stomak. Ovaj čaj mijenja jedan obrok, što znači da one umjesto hrane popiju čaj. Iako je Kloe čak i reklamirala taj čaj koji “mijenja jedan obrok”, smatra se da je ovaj napitak izuzetno opasan jer je zabranjeno njegovo konzumiranje.

 

S druge strane, Kim je promovisala izvjestan šejk za mršavljenje, ali obje sestre su povukle reklame kada su ih mnogi korisnici kritikovali jer reklamiraju neispitane proizvode.

 

  1. Korzet za struk

Korzet koji smanjuje struk nosile su i Kim i Kloe Kardashian, kao i njihova mlađa sestra Kayle Jenner. One su se klele u ovaj proizvod koji sužava struk i djeluje tako što se usko zalijepi za stomak i “uvlači ga”. Međutim, nakon ispitivanja saopšteno je da isti korzet može da otežava disanje, izazove žgaravicu i probavne smijetnje, pa su sestre prestale da pričaju kako ga nose.

 

  1. Vježbanje

Kim je poznata po surovim i iscrpnim treninzima a sve da bi smršala. Ona svaki dan, šest dana u sedmici, ustaje u 6 ujutru da bi vježbala. Kako bi izgubila težinu ona je skoncentrisana na kardio treninge i treninge snage.

Pročitajte još