Napravite jelo po receptu Berguzar Korel, popularne Šeherzade: Odlična hrana koja daje energiju za početak dana

Piše: L. K. P.

Turska glumica Berguzar Korel najveću slavu stekla je ulogom Šeherzade u seriji “1001 noć”, gdje je upoznala Halita Ergenca, koji joj je kasnije postao suprug, premda njihova priča nije imala najsjajniji početak.

Ipak, vremenom su odoljeli svim izazovima u emotivnom odnosu, dok su kasnije dobili troje djece, a danas žive sretno u svom luksuznom domu. Berguzar i Halit mjesecima su renovirali kuhinju, koja je jedno od njenih omiljenih mjesta u kući, pa tu nastaju posebne kulinarske čarolije.

Premda su njih dvoje dosta smršali pomoću posebne dijete, Berguzar se ne odriče khanja, a svoje recepte modifikuje tako da budu što zdraviji i nutritivno bogatiji i za cijelu porodicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

Berguzar je nedavno na svom Instagram profilu podijelila recept za doručak koji sprema subotom. Riječ je o zdravom obroku sa paprikom, lukom, jajima, tako da bi se moglo reći da je u pitanju njena verzija sataraša, uz koji je kombinovala salatu od rukole, avokado i neizostavnu kafu za početak dana.

 

Doručak po receptu Berguzar Korel

Sastojci:

 

jaja

paprika

mladi luk

avokado

malo oraha

rukola

maslinovo ulje

malo limuna

začini

 

Priprema:

U tavi na maslinovom ulju propržite nasjeckanu papriku i mladi luk. Dodajte malo soka od paradajza, ljutenice ili paradajz sosa. Začinite po ukusu. Jaja umutite kao za čimbur, pa prelijte preko smjese u tavi i zapržite zajedno.

Pola avokada ogulite i uz nekoliko oraha servirajte u tanjir i dodajte sataraš. Rukolu pospite s malo limunovog soka i maslinovim uljem. Možete joj dodati i malo mladog sira, po ukusu.

Pročitajte još