Zovu je turskom Angelinom Jolie: Evo čim se bavila prije nego što je postala glumica

Piše: L. K. P.

Nježnu, ambicioznu i lijepu advokaticu Zejnep gledaoci su odmah zavoljeli u seriji koja se trenutno emitira na Novoj TV. Utjelovila je poznata turska glumica Irem Helvacioglu.

Irem Helvacioglu rođena je u Njemačkoj 1990. Glumačko obrazovanje stekla je u Müjdat Gezen Art Centru. Njen djed je Albanac iz Soluna, a prvi put pojavila se pred publikom u televizijskoj seriji o policiji u Ankari. Uspjela je postati jedna od najpopularnijih glumica posljednjih godina učestvujući u važnim projektima, među kojima su filmovi ‘Organik Ask Hikayeleri’ (2017.) i ‘Kizim ve Ben’ (2018.).

Jedno vrijeme radila je i kao prodavačica i konobarica.

– Poslije završetka srednje škole radila sam kao konobarica u kafiću, zatim kao blagajnica u trgovini, a radila sam i kao prodavačica. To vidim kao iskustvo. Željela sam izaći iz svoje zone komfora, otkriti kako da razgovaram s ljudima da se mogu boriti, uključiti u život. Otišla sam na školovanje, a vlasnik kafića mi je rekao: ‘Ovo je tvoj dom, uvijek se možeš vratiti’, prisjetila se glumica koju zbog atraktivnog izgleda mnogi nazivaju turskom Angelinom Jolie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALL Magazine (@allmagazine)

Kako u seriji ‘Ulica sjećanja’, tako i u privatnom životu, sudeći prema fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama, Helvacioglu ima istančan modni ukus.

Pročitajte još