Tijesto razdijelite na 4 dijela na površini posutoj brašnom i razvaljajte u okrugle oblike. Stavite ga na namašćeni lim i oblikujte rubove. Po tijestu razdijelite nadjev i pokapajte ga uljem. Pecite 25 minuta
Sastojci:
Za tijesto:
200 g brašna,
40 ml maslinova ulja,
¼ kockice svježeg kvasca,
po prstohvat šećera i soli
Za nadjev:
250 g paradajza,
1 limenka tunjevine (185 g),
po 20 zelenih i crnih maslina,
1 češanj bijelog luka,
2 kašike maslinova ulja,
25 g naribanog parmezana,
peršin za ukrašavanje,
sol i biber
Priprema:
Kvasac otopite sa šećerom u 125 ml tople vode. Dodajte sol, brašno i ulje te umijesite glatko tijesto. Stavite ga na toplo da se diže 15-20 minuta. Pećnicu zagrijte na 200 stepeni. Paradajz ogulite, uklonite im sjemenke i usitnite ih. Ribu ocijedite i usitnite. Pomiješajte je s maslinama, paradajzom i istisnutim bijelim. Posolite i popaprite. Tijesto razdijelite na 4 dijela na površini posutoj brašnom i razvaljajte u okrugle oblike. Stavite ga na namašćeni lim i oblikujte rubove. Po tijestu razdijelite nadjev i pokapajte ga uljem. Pecite 25 minuta, pospite parmezanom i ukrasite sjeckanim peršunom.