Recept za lagani čokoladni mousse bez šećera

Piše: I. H.

 

Predstavljamo vam ukusni čokoladni mousse bez šećera. Pogledajte kako ovu poslasticu možete vrlo lako napraviti!

 

Potrebno vam je:

 

300 gr. kakaa

2/3 šolje bademovog mleka

400 ml. nemasnog jogurta

1/4 kašičice ekstrakta slatke vanilije

 

 

Način pripreme:

 

Kakao prah sipajte u zdjelicu.

U malom loncu prokuhajte mlijeko. Kada proključa, prelijte kakao i izmješajte lopaticom. Prvo mješajte veoma polako, a zatim malo brže, postepeno dodavajući ekstrakt vanilije.

Mješajući lopaticom, dodajte jogurt. Mutite dok smjesa ne postane homogena.

 

Smjesu podijelite u čaše i stavite u frižider na 2 sata.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti