Bila je glavna zlica u “Sulejmanu Veličanstvenom”: Evo kako danas izgleda Nigar Kalfa i s kojom bh. pjevačicom se druži

Piše: L. K. P.

Turska serija “Sulejman Veličanstveni” bila je apsolutni hit, a gledaoci se i danas sjećaju poznatih glumaca iz serije. Jedna od njih je i Filiz Ahmet koja je rođena u Makedoniji.

Filiz Ahmet, turska glumica koju je svojevremeno u seriji “Sulejman veličanstveni” proslavila uloga nadzornice harema Nigar Kalfe, rođena je u Makedoniji, ali su ratovi na teritoriju bivše Jugoslavije utjecali na odluke njene porodice te je morala preko noći odrasti i napustiti rodnu zemlju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

Ljubav prema glumi naslijedila je od svog djeda, čuvenog turskog glumca Luftije Sejfulaha, koji je živio u Makedoniji.

Zbog neprestanih sukoba na Balkanu, njena porodica odlučila je otići u Švedsku. U Makedoniju se vratila kada je imala 15 godina gdje je završila medicinsku školu, a zatim i Fakultet dramskih umjetnosti u Skoplju.

Lik Nigar Kalfe, koji ju je vinuo u zvijezde, odmah je na kastingu bilo jasno da je kao pisan za nju i tada se zbog snimanja preselila iz rodnog Skoplja u Isanbul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

Iako joj pozorište veoma nedostaje, glumica se posvetila serijama. Međutim, ono što je sve iznenadilo je njena drastična promjena izgleda. Svoju je dugu kosu skratila, a sada ima paž frizuru, a nerijetko je možemo vidjeti i sa vrlo upečatljivom šminkom. Mogu se čuti komentari da je izuzetno mladolika, kao i da nikad bolje nije izgledala, što govori u prilog i činjenica da je sada mnogo mršavija nego u ranoj mladosti.

Malo ko zna da poznata turska glumica ima sestru koja je također vrlo uspješna, ali uvijek je bila u sjeni proslavljene Meryem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

 

Također, na njenom Instagramu može se vidjeti i slika s pjevačicom Hankom Paldum. Čini se kao da se dobro poznaju i da su prilično bliske, a osmijeh s lica nisu skidale.

Pročitajte još