Zavirite u dom u kojem je odrasla princeza Diana: Objavljene rijetke fotografije

Piše: L. K. P.

Diana Frances Spencer je bila omiljena britanska princeza, pa kad god se pojavi nešto novo vezano uz nju, pobude se lijepe emocije. Na Instagramu su objavljene fotografije unutrašnjosti kuće Althorp u kojoj je Diana odrasla Tragično preminula princeza pokopana je na imanju, a kuća i grob otvoreni su za posjetitelje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen Spencer (@karenspencer)

Kuća Althorp u vlasništvu je plemićke porodice Spencer više od 500 godina. Trenutna gazdarica Karen Spencer nedavno je podijelila rijedak uvid u prekrasan dom iz djetinjstva pokojne princeze Diane. Zavojita stubišta, golema knjižnica i gospodari dvoraca plave krvi: britanska viša klasa i njihova velebna seoska imanja nemaju premca nigdje u svijetu. Posebno lijep dvorac, u kojem je odrasla Lady Di, sada je ponudio virtualni pogled kroz ključanicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen Spencer (@karenspencer)

Karen Spencer (51), treća supruga Dianina brata Charlesa Spencera (59) više je puta pokazala je fotografije velebne građevine na svom Instagram profilu. Neki dan je pokazala i prekrasnu golemu biblioteku u kući.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen Spencer (@karenspencer)

S policama za knjige od stropa do poda, golemim štukaturama, uljanim slikama i ugodnim kaminom, soba izgleda kao da je izvan vremena. Velike, tkaninom presvučene sofe i fotelje grupirane su oko stola u dnevnoj sobi. Rustikalni i vrlo elegantan ugođaj dodatno pojačava neizravno osvjetljenje brojnih stolnih lampi.

– Biblioteka je čarobno mjesto. Kad sjedite sami u njoj, osjeća se prijateljski i ugodno, ali možete dočekati i 30 gostiju na piću, piše gazdarica uz svoju fotografiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen Spencer (@karenspencer)

Samo nekoliko dana ranije Karen je sa svojih 78.000 pratitelja podijelila fotografiju iz blagovaonice kuće Althorp. Bilo da se radi o velikoj dvorani za prijeme s pločicama poput šahovnice i freskama ili detaljnim fotografijama brojnih antikviteta: dok su otmjena seoska imanja nekada bila isključivo rezervirana za višu klasu, danas sve više plemića otvara svoja vrata posjetiteljima.

Kuća Althorp također prima posjetitelje koji plaćaju i iznajmljuje se za razna događanja. Imanje od 550 hektara uključuje malo jezero s malenim otokom u sredini. Bivša stanovnica, princeza Diana, pokopana je ovdje nakon tragične smrti. Do danas obožavatelji hodočaste njezinom spomeniku, posjećuju impresivne dvorane kuće Althorp i uživaju u šetnji prekrasnim engleskim krajolikom.

Pročitajte još