Ters Bosanka za “Azru” otkriva: Kako da ostavite sve bez daha za Dan žena

Piše: I. H.

Mart je mjesec u kojem obilježavamo Dan žena. Iako kažemo da je svaki dan, dan žena, na ovaj dan ipak zablistajte najviše. Bez obzira na to kako ćete ga obilježiti, da li na romantičnoj večeri, u društvu prijateljica ili na nekoj poslovnoj varijanti proslave, dilema je uvijek ista: Kako se našminkati?!

Tim povodom kontaktirali smo najpopularniji tim vazižistica, pa možemo slobodno reći, na balkanu, ekipu Ters Bosanke, koja je za “Azru” otkrila dva fantastična make up prijedloga za 8. mart.

– Žena je simbol ljepote, a na Dan žena tu ljepotu je potrebno dodatno naglasiti, istakla je Merjem Nuhić, a zatim je objasnila na šta posebno da obratimo pažnju.

Prvi prijedlog bi bio crveni ruž. Crveni ruž većini žena nije prvi izbor kada je u pitanju šminka za svaki dan ili bilo koju svečanu priliku , ali Dan žena je idealna prilika da budete posebne i drugačije nego inače . Jednostavno našminkane oči , lijep ten i crvene usne kao idealan izbor za ovaj dan.

 

Drugi prijedlog je naglašeniji izgled očiju, crni kreon bi bio idealan izbor u kombinaciji sa smeđim, crnim i nekim sjajnim sjenama poput zlatne ili srebrene boje, eyeliner izvucite po želji , nude usne i imate kombinaciju idealnu i za ovu i svaku drugu priliku .

Pročitajte još