Čizme plus haljina: Kako dobro izgledaju u tri modne formule

Piše: L. K. P.

Uskoro nam dolazi vrijeme lepršavih haljina, ali ne želimo se odreći čizama. Ključni modeli čizama su visoki, inspirirani dekadama od devedesetih do sedamdesetih.

Ususret toplijim danima koje već sad gotovo da možemo osjetiti približavaju nam se i neke novije modne varijante. Trendovi su hibridni, fora će izgledati kraće forme na razne varijante čizama.

Modeli u špic nozi daju skladan izgled, a visina do koljena ili čak iznad daje na visini. Sve skupa djeluje elegantno, pa na to super idu razne haljine i tunike. Praktični su modeli u smeđoj i crnoj, lako ih je kombinirati iz dana u dan. Vrh nije previše zašiljen, već taman, tako da noga na tu visinu potpetice izgleda fino i elegantno.

Glomazne, robusne čizme koje podsjećaju na grunge stil idealne su uz lepršave haljine, daju im malo frajerski dojam. Iako evociraju vrijeme minimalizma iz devedesetih, ovakve kombinacije, koje su tada bile tipične, ipak danas imaju neki moderniji, ženstveniji štih.

Još jedna varijanta su modeli visoke forme, bež i bijeli modeli s više oblim vrhom. Ove su praktične za one koje ih nose čitav dan, jer nimalo ne stišću prste. Odlične kao dodatak haljini, ali i minici za izlazak, ove čizme su uistinu jedan od modela koje je dobro imati i kroz više sezona.

Pročitajte još