Sve žene znaju da nije jednostavno ostati u top formi i imati neprekidno mnogo energije. Melanija Trump sve to uspjeva, a linija joj je fantastična. Svi se slažu da joj je struk i dalje djevojački, što naročito ističu njene modne kombinacije.
Kako nekadašnja prva dama uspjeva da se izbori protiv viška kilograma? Koja je tajna njene dijete? Da podsjetimo, visoka je 176 centimetara, a ima samo 62kg. Zagazila je u šestu deceniju – rođena je 1970. godine.
Melanija ne podliježe trendovima i nikad ne praktikuje redukcione dijete usmjerene na radikalno mršavljenje. Naprotiv, voli uravnoteženu, zdravu ishranu koja se zasniva na voću. Pravilo je jednostavno – svakog dana, uz ostalo, pojede 7 voćki.
Pored voća, često jede povrće, naročito špinat i paradajz. Redovno pije jogurt od obranog mlijeka, uživa u ribi, a zanimljivo je da – tokom brojnih posjeta u inostranstvu – ni ona ni Trump nisu bili zainteresovani da probaju lokalne specijalitete. Više su voljeli da pojedu salatu ili neko jelo koje se sprema i u Americi – na primjer, pečeno pile ili biftek.
Melanijin jelovnik se može prilično lako pratiti.
Za doručak je obavezan smuti, a obično u njega stavi mrkvu, borovnicu, celer, jabuku, sok od limuna ili narandže, malo maslinovog ulja i lanenog sjemena. Od suplemenata, uzima se vitamin D i omega-3.
View this post on Instagram
Uz napitak, Melanija pojede i zdjelu voćne salate – ananas, banana, malina i borovnica. Za sitost, preporučuje ovsenu kašu.
Ručak je obično salata od krastavaca i paradajza ili mješanog zelenog povrća, a više puta je podijelila na društvenim nalogu kako uživa da sama pripremi sebi obrok.
Za večeru jede meso i dosta povrća poput krompira, tikvica, celera. Brojne komentare je izazvala kad je objavila kako večera organsku pizzu, na kojoj je i peperoni salama. Dok su se mnogi bunili kako salama ne može biti organska, odmah su se pojavili i odgovori kako je organska ona hrana koja se proizvede bez upotrebe hemijskih đubriva, pesticida ili bilo kojih drugih vještačkih agenasa.
Najbolji recept za peperoni picu sadrži i jedan važan trik zahvaljujući kojem ima ukus bolji od bilo koje pizze koju ste dosad jeli. Pripremite tijesto na uobičajen način, a polovinu salame isjeckajte na sitne kockice.
Namažite tijesto sa malo maslinovog ulja, prelijte sos od paradajza, stavite sjeckanu salamu, pa onda krupno rendani sir. Tek sada poredajte i kolutove salame, začinite i ispecite u vreloj rerni.