Nikolina Kovač i Saša Kapor prisjetili se nesreće od prije osam godina: Čist smo dokaz ljudske nepravde

Piše: L. K. P.

Foto: Marija Mladjen/ATAImages / Pixsell

Pjevačica Nikolina Kovač i njen suprug pjevač Saša Kapor prije osam godina imali su saobraćajnu nesreću, a ovog jezivog događaja i danas se sjećaju s knedlom u grlu.

Naime, 2015. godine uspjeli su da izbjegnu direktan sudar sa vozačem kamiona. Njih dvoje su kolima sletjeli u Dunav, a ljudi koji su pecali odmah su im pritekli u pomoć.

Na svu sreću, prozor na automobilu je već bio otvoren, pa je Saša uspio da spasi sina Nikolaja tako što ga je stavio u krilo, a potom ga je Nikolina kroz prozor dobacila spasiocima.

Pomenuti događaj ostavio je velike posljedice na psihu Saše Kapora i Nikoline Kovač, te dugo nisu mogli da smognu snage i sjedne u automobil.

Saša je bio psihički jači, ali ipak ni on nije bio u stanju da to jednostavno prebrodi.

– Svaki put kada sam ulazio u automobil suočavao sam se sa ozbiljnim strahovima. To je bilo teško prevazići. Kad bi mi neko išao u susret, instinktivno bih se pomjerao u desnu stranu, ta moja reakcija je trajala godinama. Srećom, uspio sam da taj period ostavim iza sebe – rekao je Saša i istakao da on i Nikolina nisu naišli na razumjevanje sudstva.

Čist smo dokaz ljudske nepravde. Zna se šta je tu bilo, čovjek je ušao u suprotnu traku, a mi smo zbog njega sletjeli s puta. I nakon toga ništa se nije dogodilo. Policija je odmah došla i obavila uviđaj. Nikolina i ja smo dali izjave i objasnili kako je došlo do saobraćajne nesreće. Međutim, zakazalo je sudstvo, tačnije, propust je napravio sudija, kome je zakon dao za pravo da sudi, a koji je dosudio da nema dovoljno elemenata krivičnog djela – izjavio je pjevač za srbijanske medije.

Pročitajte još