Evo šta vas očekuje u najdražim sapunicama i serijama ove sedmice: Abdulah je silno razočaran u izbor kćerke

Piše: L. K. P.

Saznajte šta vas sve očekuje ove sedmice u omiljenim serijama i sapunicama na domaćim programima, „Jedina ljubav“, „Tim iz sjenke“, „Amanet“, „Igra sudbine“

Donosimo vam sedmični pregled sadržaja sapunica (od ponedjeljka 11. marta do petka 15. marta) i otkrivamo sve što možete očekivati u novim epizodama omiljenog televizijskog žanra na programima OBN i BHT 1 televizije.

 

Jedina ljubav

 

Ponedjeljak  (114. ep)

Nur Sema se hrabro suočava sa šokiranim Ibrahimom. Mihri je nasmrt uplašena i razočarana u svoju veliku ljubav. Ertugrul dolazi po Mihri i Nur Semu, te na Abdulahov nagovor dovodi Nur Semu u njenu roditeljsku kuću. Umut se oštro suprotstavlja Abdulahu i Pembe i govori im kako Nur Sema i on imaju vlastiti život. Prepirke između Umuta i Nur Seme se nastavljaju. Doga podbada Pembe i stavlja je na njeno mjesto.

Utorak  (115. ep)

Abdulah je silno razočaran u izbor rođene kćerke, te je zabrinut za nju. Ertugrul obavještava Abdulaha kako mu je Ibrahim izmakao iz ruku. Omer posjećuje Kivildžim na televizijskom kanalu i u njemu počinje tinjati ljubomora prema njenim kolegama. Fatih se pokušava iskupiti Dogi. Omer dolazi kod Leman, te provodi bezbrižne i zabavne trenutke s Kajhanom i Metehanom. Uvrijeđena Alev, napušta Ruzgarovu kuću.

Srijeda (116. ep)

Pembina nova pomoćnica pokušava zavesti Mustafu. Kivildžim ostaje u šoku kada sazna za Omerovo druženje s Kajhanom i počinje sumnjati u njegovu promjenu. Fatih i Umut izazivaju jedan drugog. Dvije porodice obilježavaju četrdeset dana od rođenja male Džemre. Alev pred svima izjavljuje kako joj je Nilaj rekla da će se Abdulah i Pembe rastati, te u kući nastaje čitav haos.

Četvrtak (117. ep)

Pembina nova pomoćnica ulazi u Mustafinu sobu i zaključava vrata. Preplašeni Mustafa se pravda pred svima, a Nilaj ga tješi i govori mu kako ima potpuno povjerenje u njega. Sonmez nastavlja sumnjati u Alevine namjere prema Abdulahu, a Omer staje na njenu stranu. Umutova prijateljica dolazi u grad i ostaje kod Umuta i Nur Seme. Nur Sema ugošćuje Umutovu prijateljicu koja ismijava Umutov izbor.

Petak  (118. ep)

Omer, Kivildžim, Alev i Ruzgar odlaze na večeru gdje Omer izaziva skandal zbog kojeg Kivildžim ostaje bez riječi. Nilaj i Zulkar planiraju napraviti veliko iznenađenje povodom Mustafinog rođendana. Pembe saznaje za Sinemin dolazak kod Nur Seme, te je tjera iz kuće. Nur Sema je silno ljuta na svoju majku. Doga se sastaje sa svojom advokaticom. Kivildžim poziva Ertugrula na gostovanje u emisiji.

Tim iz sjenke

 

Ponedjeljak  (114. ep)

Serdar javlja Zehri kako je saznao da će se napad desiti uskoro. Sadik pokušava saznati u kojem selu će se desiti napad. Halit pokazuje šefu obavještajne službe Austrije dokaze o tome kako je primio mito od Jildirima, te traži od njega da deportuju Jildirima. Pinar priznaje Jildirimu da radi za obavještajnu službu.

Utorak (115. ep)

Dok se Serdar sukobljava s teroristima, Zehra s ostatkom tima spašava izbjeglice zatočene u skladištu s bombom. U bazi su napeti jer je raketa s hemijskim oružjem ispaljena. Halit i Džeren se suočavaju te mu ona govori kako će mu se osvetiti jer je ubio njenu porodicu. Halit traži od Uzaja da istraži sve njegove operacije jer ne može se sjetiti da li je zaista ubio nečiju porodicu.

Srijeda (116. ep)

Mete upozorava članove tima kako se moraju  usredotočiti na svoju dužnost, a ne na lične probleme. Jildirim govori Džeren kako nije vrijeme za rješavanje njenog problema jer bi im Firma mogla  oduzeti svu moć koju im je pružila. Tim prati sastanak Jildirima  na kojem sprema novi napad, no Serdar tu upada u nevolju.

Četvrtak (117. ep)

Tim radi na spašavanju nove grupe izbjeglica na kojima žele obaviti testiranje hemijskog oružja. Halit je ponosan na uspjeh tima. Ebru nastavlja istraživati o Jildirimu iako joj i prijateljica savjetuje da to nije dobro za nju. Jildirim šalje Džeren da štiti njegovog kolegu kojeg tim prati.

Petak (118. ep)

Zehra i Serdar nakon opsežne operacije dolaze do Matiasa i traže od njega da im preda hemijsko oružje. Džeren i Jildirim su iznenađeni nakon što ih u kući dočeka leš Matiasa. Tim prelazi na sljedeću operaciju u kojoj traže druge Jildirimove partnere.

Amanet

Ponedjeljak  (855. ep)

Vodeći se Velijevim savjetom, Jaman provocira Otrova i izvlači ga iz jazbine, ali Otrov ubrzo shvata da je to klopka i bježi. Za to vrijeme Tundža pomaže Jusufu da pobjegne. Dezorijentiran od silnih doza, Jusuf luta ulicama u potrazi za stricem i Nanom. Ferit prima dojavu da je Jusuf viđen na ulici. Smjesta šalje timove, ali Jusuf je u strahu ušao u kamion i ponovo nestao. Otrov ubija Tundžu. Ipak, Tundža uspijeva da ga na neko vrijeme onesposobi da traži Jusufa.

Utorak (856. ep.)

Jusuf zalazi u šumu u nadi da će ondje pronaći strica i Nanu. S druge strane, Nana osjeća da bi Jusuf mogao biti baš ondje. I nije se prevarila, pronalaze njegovu patiku u šumi. Ferit se upućuje kod Ajše kako bi ispitao nju i Koraja i saznao šta Ajše skriva. Jaman i Nana nakon raspitivanja otkrivaju da je jedan seljak pronašao Jusufa i odveo kući. Smjesta se upućuju ondje, ali opet su zakasnili. Otrov je ponovo bio korak ispred, odveo je Jusufa.

Srijeda (857. ep)

Otrovovo divljaštvo i želja za osvetom odnosi još jednu žrtvu. Akča gubi borbu za životom i umire. Ferit odlučuje da ponovo uzme Doin uzorak i uradi test očinstva, ali ovaj put niko neće izmijeniti rezultate. Jusuf uspijeva da se domogne mobitela i da pozove strica. Međutim, Otrov se vraća i oduzima mu mobitel, ali ne dovoljno brzo , Jusuf ipak uspijeva da opiše mjesto na kojem se nalazi i da usmjeri strica prema novome tragu.

Četvrtak (858. ep)

Jusufu se ukazuje tračak nade za slobodom, ali i to je jedan od Otrovovih ogavnih planova. Uprkos nepovjerenju i raznim nedaćama, ljubav između Neše i Volkana pobjeđuje. Jaman, prateći novi trag, dolazi do Otrova. Zatvara ga u pokušaju da sazna gdje je Jusuf, ali Otrov će radije umrijeti, nego reći. Shvativši to, Jaman odlučuje da ga ubije. Ipak, Ferit ga sprečava u njegovoj namjeri i preuzima Otrova. Iako je ljut na najboljega prijatelja, Jaman ipak vjeruje da Ferit ima spasonosni plan. Povrh toga, sretan je kad mu Ferit saopći da je Doa njegova kćerka.

Petak (859. ep)

Otrov koristi nepažnju straže i bježi iz bolnice, ali nije ni svjestan da je sve Jamanov i Feritov plan, u zavoju mu je uređaj za praćenje. Ferit u želji da kazni Ajše i Koraja skriva da zna da je Doa njegova kćerka. Otrov ipak pronalazi uređaj za praćenje i nastavlja put do Jusufa. Uvjeren je da je zametnuo trag, ali vara se. Jaman ga pronalazi i spašava Jusufa, ali pod koju cijenu? Ajše više nema izbora nego da se uda za Koraja. Odlaze u školu po Dou, ali ondje ih dočekuje strašna vijest.

Igra sudbine

Ponedjeljak (83. ep)

Džan je konačno pronađen i svi mogu odahnuti. Aziz ne želi reći Feride da zna šta je učinio njegov otac, ali je želi zaštititi po svaku cijenu. Dok Jalčin još nema potrebne dokaze da Tahsina stavi iza rešetaka, Firat je obavio zadatak koji mu je dao Tahsin. Uspio se domoći dokumenata iz sefa Salih-babe, ali nije ni slutio da ih neće morati ukrasti. U isto vrijeme, o svemu će obavijestiti i Kerema. Ostaje samo da se sazna, šta se nalazi na snimku koji je Džan dao Feride…

Utorak (84. ep.)

Nehir je očajna kada shvati da je prevarena. Tahsin ju je ostavio na cjedilu, ali ona i dalje za sve krivi Feride. Odlučuje joj zadati konačan udarac uz pomoć Hasibe. Nakon što je saznala istinu o svojoj majci, Sultan se pokušava oporaviti od šoka. Tražeći odgovore na mnoga pitanja, pokušava krenuti dalje sa svojim životom. Firata  joj govori istinu o svemu, kako je uopće ušao u njen život i zbog čega…

Srijeda (85. ep)

Dok Kerem pomaže Salih-babi u antikvarnici, Feride saopćava Azizu planove za novu modnu reviju koju mora organizirati. U firmu dolazi i Firat, jer želi reći Azizu da se drži što dalje od njegove sestre i porodice. Ni ne sluti da su Aziz i Feride vidjeli ono što je Džan snimio. Na snimku Hasibe priznaje Firatu kome je prodala Faikovu radnju i zbog čega, kao i to da je Tahsin taj koji ga je izvukao iz zatvora.

Četvrtak (86. ep.)

Feride sreće Jagmur i njenu majku Zehrzu, koje nemaju gdje otići jer im je kuća poplavila. S obzirom na to da  je Zehra bila najbolja prijateljica njene majke, poziva ih da budu gosti u njenoj kući, dok se njihova ne sredi. Ni ne sluti da je tamo već stigao i Kerem, a uskoro će im se pridružiti i Aziz. Ne znajući ko su zapravo Kerem i Aziz, Zehra otkriva detalje vezane za njihove porodice i sve one koji su nekad živjeli u tom naselju. Ono što je rekla, zauvijek će promijeniti njihove živote.

Pročitajte još