Objavljen testament Matthewa Perryja: Poznato ko će dobiti većinu njegove imovine i novca

Piše: L. K. P.

Više od četiri mjeseca nakon smrti glumca Matthewa Perryja, objavljeni su detalji njegovog testamenta. Glumac, kojeg je publika najviše poznavala po ulozi Chandlera Binga u popularnoj seriji ‘Prijatelji’, preminuo je krajem oktobra.

Imao je 54 godine. Glumčeva vrijednost procjenjuje se na 120 miliona dolara, a u dokumentima stoji da se njegove ‘lične stvari’ procjenjuje se na milion dolara, što ne uključuje nakit, umjetnine, automobile…

Perry je svoj testament sastavio 2009. godine, navodi People, a u njoj stoji kako želi da većina njegove imovine i novca ode udruženju koje je sam osnovao, ‘Alvy Singer Living Trust’. Nazvao ga je prema liku iz filma ‘Annie Hall’, a korisnici udruženja su njegovi roditelji, polusestra te bivša djevojka Rachel Dunn.

Glumac je također u testamentu naveo da njegova djeca, ako ih ikada dobije, neće imati ‘izričito pravo’ na korištenje te zaklade. Međutim, Perry nikada nije dobio djecu.

U decembru je Perryjeva smrt proglašena nesretnim slučajem zbog “akutnog učinka konzumiranja ketamina”.

Perry je otvoreno govorio o svojoj borbi sa zloupotrebom štetnih supstancija i o svojoj ovisnosti te je osnovao ustanovu za pomoć osobama sa sličnim problemima. Nakon njegove smrti osnovano je udruženje koje nosi njegovo ime i pomaže svima koji se bore s ovisnošću.

Pročitajte još