Ko je bogata markiza za koju kažu da je Williamova ljubavnica: Predviđaju joj Camillinu sudbinu i krive je za “nestanak” Kate

Piše: L. K. P.

Dok se svi pitaju gdje je nestala princeza od Velsa, kraljevska porodica plasirala je u javnost da je jučer viđena pored svog supruga, princa Williama  u automobilu kada ih je paparaco fotografirao ispred zamka Vindzor.

Sada je žena za koju se godinama priča da je Williamova ljubavnica ponovo je u centru pažnje javnosti.

Sarah Rose Cholmondeley, markiza od Cholmondeleya, bivša je manekenka i nekada je radila u PR timu konzervativnog poslanika Majkla Gouva kao istraživač, ali sada svoje ‘poslovno vrijeme’ koristi za vođenje imanja svog muža, Davida Roksevidga, 7. markiza od Cholmondeleyja.

Par ima troje djece. Žive u Hoton Holu, veličanstvenom domu od 106 soba, koji se nalazi na listi prve kategorije u Norfolku.

Lejdi Sarah je Davida, koji je 23 godine stariji od nje, upoznala na odmoru u Italiji 2003. godine. Objavili su vjeridbu šest godina kasnije, dan prije intimne ceremonije vjenčanja 2009. godine.

Njen otac bio je dizajner web stranica, a majka modna kreatorka.

Njene veze sa kraljevskom porodicom sežu u daleku prošlost: njena baka po majci, lejdi Elizabet Lambert, bila je jedna od osam djeveruša na vjenčanju pokojne kraljice Elizabete II sa vojvodom od Edinburga.

Za markizu Cholmondeley i princa Williama godinama kruže glasine da imaju aferu, a pojavile su se i tvrdnje da se David razvodi od Rouz jer on zapravo nije otac njihovog djeteta već, William.

Ni ova vijest nije potvrđena, ali pojedini izvori tvrde da je to moguće jer su Rouz i William navodno počeli da se viđaju 2014. godine, a ona je zatrudnila sredinom 2015. godine. Prvi put se o ovoj aferi pročulo 2019. godine kada je Kate bila trudna treći put.

Poslednjih godina bila je predmet pažnje zbog svojih glamuroznih odjevnih kombinacija u kraljevskim prilikama, uključujući i državni banket u Bakingemskoj palati 2017. godine, gdje je sjedila pored princa Harryja.

Takođe je prisustvovala krunisanju kralja Charlesa III i kraljice Kamile u maju prošle godine, gdje je nosila belu haljinu sa smjelim crnim detaljima i crnom mašnom na vratu, uparena sa prekrivenom trakom za glavu, štiklama, dijamantskim naušnicama i odgovarajućim broš.

Njen sin, lord Oliver, bio je počasni paž, dok je njen muž postavljen za gospodara kralja Charlesa.

Prošle godine dospjela je na naslovne strane nakon što je objavljeno da je ohrabrila svoju blisku prijateljicu Kate Middleton da prisustvuje muzičkom festivalu održanom u Houghton Hallu , nakon što su zajedno večerali na imanju.

Pročitajte još