Omiljene cipele princeze Diane ne izlaze iz mode: Svaka dama ih mora imati

Piše: L. K. P.

 

 

Iako je nema već skoro dvije i po decenije, Lady Diana i dalje važi za modnu ikonu. Otkako se, početkom osamdesetih, vjerila se za princa Charlesa svijet je sa najvećom pažnjom pratio njenu modnu evoluciju, a dijapazon trendova koje je mjenjala iz sezone u sezonu bio je prilično širok i šarolik.

Prvi stajling o kome se pričalo, a priča se i četiri decenije kasnije, svakako je famozna plava haljina Ketrin Voker koja je savršeno išla uz omiljene cipele princeze Diane.

Omiljene cipele princeze Diane bile su one sa otvorenom petom marke “Jimmy Choo” od svjetloplavog satena koje su u to vrijeme bile relativno hrabar izbor.

S vremenom, Lady Di se sprijateljila sa dizajnerom koji je počeo da pravi cipele specijalno za nju i redovno posjećuje rezidenciju u Kensingtonskoj palati.

 

– Cipele sa otvorenom petom bile su vrlo moderne u to vrijeme. Bila je to evolucija salonki iz osamdesetih, modernija, laganija interpretacija koja je pokrivala nožne prste.

Ovaj model je vrlo prikladan za svečane kombinacije, a istovremeno je manje formalan od salonki – rekao je svojevremeno Choo.

Poznata kao neko ko je uvijek cijenio detalje, omiljene cipele princeze Diane bile su jednostavne u poređenju sa raskošnim ukrasima na njenoj haljini.

Prvi model sa potpisom Jimmya Chooa koji je rađen specijalno za nju krasila je potpetica od šest centimetara, međutim, princeza je s vremenom počela da nosi više potpetice.

Omiljene cipele princeze Diane i danas su veoma popularne, lako se kombinuju uz različite stajlinge, jednostavne su, a opet elegantne i vrlo upečatljive.

Izvor: Gloria.rs.

Pročitajte još