Mlada supruga Harisa Silajdžića sama u šetnji: Ovo je njihova ljubavna priča

Piše: L. K. P.

Selma Muhedinović bila je jedna od popularnijih bh. pjevačica krajem devedesetih, ali se ubrzo poslije toga povukla s muzičke scene. U javnosti se veoma rijetko pojavljuje, a sada je objektiv našeg fotoreportera uhvatio kako sama šeta ulicama Sarajeva.

Iako je krajem 1990-ih i početkom 2000-ih imala obećavajući muzički put, odlučila je prekinuti karijeru.

Osim što se bavila pjevanjem, bila je i profesorica violine. Potpuno se povukla sa scene i živi novim životom, daleko od svjetla reflektora.

Nakon što se povukla iz javnog života sve je podredila jogi, meditaciji i duhovnom načinu života koji je ispunjava. Godine 2016. Selma se udala za bivšeg političara Harisa Silajdžića.

Nekadašnji predsjednik Stranke za BiH, koji je u ratnim i postratnim bh. godinama obnašao funkcije premijera, ministra vanjskih poslova, člana Predsjedništva, i profesorica violine i nekadašnja pjevačica sudbonosno „DA” su izgovorili 8. marta 2016. na intimnoj ceremoniji u sarajevskom Golf klubu.

– Nismo pravili veliko ni pompezno slavlje. Vjenčali smo se u najužem krugu članova porodice i prijatelja. Osmi mart smo slučajno izabrali, kada smo razgovarali o vjenčanju, bližio se ovaj datum, pa sam rekla Harisu zašto onda to ne bi bio Dan žena. Drago mi je da mi je ispunio tu želju. Kuma na vjenčanju je bila Elma Kovačević-Bajtal, supruga filozofa, Harisovog prijatelja i rođaka Esada Bajtala.Kum je bio advokat Džemil Sabrihafizović – rekla je Selma svojevremeno za „Azru“.

O svojoj ljubavi Selma i Haris rijetko su govorili. Kada se povukao iz aktivnog političkog života, Haris je najviše pisao, ugavnom poeziju i kratke priče, dok se Selma bavila časovima violine i jogom.

– Ljudi se mogu pronaći u mnogim životnim odrednicama i pogledima na svijet, u kojima smo se, naprimjer, nas dvoje našli. Povezala nas je sklonost ka umjetnosti, koju sam uvijek volio, sklonost ka muzici, s druge strane, kao i neki drugi zajednički interesi. Naravno, u različitim vremenima rasli smo u Sarajevu: Selma je rođena ovdje na ćošku, ja na Bistriku. Ostalo je sudbina – govorio je Silajdžić.

Zajedno su putovali u Indiju i u Bangalore. Riječ je o mjestu u kojem je smješten „Bangalore Ashrama“, internacionalni centar „Art of Living“, čiji je osnivač duhovni vođa Šri šri Ravi Šankara.

Jedno drugom su godinama velika podrška i žive daleko od očiju javnosti.

Pročitajte još