Uvijek ispred svih: Tri modne lekcije Eve Longorije

Piše: I. H.

 

Stil šarmantne glumice u svakoj prilici se izdvaja, a jedno od njenih pravila je da je praćenje trendova zabranjeno

 

Američka glumica i producentica Eva Longoria proslavila je 49. rođendan, a iako je izgradila veliku karijeru, gledatelji je najviše pamte po ulozi Gabrijele Solis, lika koji je igrala u seriji “Očajne kućanice”.

 

Iza Evine karijere su već sad brojni angažmani – snimila je veliki broj filmova i serija, počela da se bavi i produkcijom, sklopila niz unosnih ugovora s velikim brendovima, zagazila i u politički i društveni aktivizam, bavila se filantropijom, dizajnom…

 

 

Međutim, ono što je posebno vezano za njeno ime jeste i vrlo elegantan stil i činjenica da je, iako je prošlo 20 godina otkako ju je svijet upoznao u “Očajnim kućanicama”, uvijek na vrhuncu zadatka na crvenom tepihu i neko ko jednostavno ne griješi.

 

U nastavku pročitajte koje su to modne lekcije kojih se ona pridržava.

 

 

Ne prati trendove

 

Stil Eve Longorije uvijek je inspiracija, a za njega je karakteristično nekoliko interesantih stvari. I sama glumica opisuje svoj način odijevanja kao “udoban, ženstven, lijep”, no kaže da je najbolji modni savjet koji može da da svakoj ženi je to da ne prati trendove.

 

Kako ističe, njena glavna tajna je to što zna da se poigrava klasikom.

 

– Uzmite klasični look i dajte mu moderan obrt. Trend je opasan put – zaključila je jednom prilikom.

 

 

 

    S odijelom je nemoguće pogriješiti

 

Prethodnih godina klasična odijela toliko su zavladala ženskom modom da ih viđamo u raznim prilikama i u kombinacijama s patikama, ali su ona oduvijek bila dio uobičajenog stila Eve Longorie.

 

Glumica ih uglavnom kombinira s najjednostavnijim jednobojnim majicama i bodima okruglog izreza, a najčešće odabere pantalone dubokog struka koje sežu tek do članaka.

 

 

Pažljivo bira krojeve

 

Šarmantna glumica visoka je svega 155 cm, a tokom karijere je ovladala raznim taktikama za vizuelno izdužavanje figure zahvaljujući kojima je dominantna i zvijezda svakog crvenog tepiha.

 

Nju ćete rijetko vidjeti u odjeći koja ne laska njenom stasu i uvijek je kroj biran tako da joj naizgled doda koji centimetar visine i istakne njene atribute, pa tako često nosi strukirani sako, pencil suknja, skinny pantalone…

 

 

 

Izvor: glossy

 

Pročitajte još