Neobična priča Sejran iz “Zlatnog kaveza”: Ovaj slavni turski glumac Afri Saračoglu je promijenio život

Piše: L. K. P.

Afra Saračoglu je glavna glumica u turskoj hit serji “Zlatni kavez” koja se prikazuje na Novoj BH.

Počela je raditi s 13 godina, a već sa 17 je bila na filmskom platnu. Danas je zvijezda koja se pojavljuje u glavnim ulogama, a osim kao Sejran poznata nam je, između ostalog, i kao najmlađa kćerka legendarne Fazilet iz popularne dramske serije “Fazilet i njene kćeri”.

Njena karijera od tada ide vrtoglavo uzlaznim putem i to rezultira intenzivnim tempom. S jedne strane trči na setove projekata, a s druge na snimanje reklamnih kampanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afra (@afrasaracoglu)

Glumica sama za sebe kaže da je odvažna, luckasta i zabavna osba koja većinu toga može okrenuti na šalu. Zbog posla kojim se bavi voli puno čitati i putovati, a moto kojim se vodi kroz život je kako je najvažnije nikad ne odustati.

Iako mlada glumica kaže da rijetko kupuje stvari poput odjeće i da radije ulaže u samorazvoj, dobar modni stil ipak je dio njenog identiteta. Stil koristi i kao način zražavanja trenutnog duševnog stanja.

– Odjeća koju nosim povezana je sa stanjem u kojem se probudim, rekla je u jednom intervjuu, a onda odgovorila i na pitanje kakva je kada je riječ o modi.

Jako vjerujem u snagu boja. I znam da one jako utječu na psihičko stanje čovjeka. Osim toga što nam boje ulijevaju energiju kad ih nosimo, osobama koje susrećemo prenose osjećaj i na njih utječu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afra (@afrasaracoglu)

Istovremeno vjerujem da su boje same po sebi prirodna inspiracija i da povećavaju kreativnost. Da moram odabrati jednu od boja, to bi bila “slobodna plava”. Naravno, i u tom mojem izboru odražava se moja najistaknutija osobina. Vrlo mi je važno ne odstupati od svoje slobode i slobodno se izražavati, rekla je.

Kada su u pitanju modni trendovi, njih, kaže, ne prati.

– Koliko sam u normalnom životu opuštena, tako se i odijevam, no najviše volim traperice i sportsku obuću. Dodatke baš i ne koristim, rekla je.

Ipak, osim ležernih trenutaka, dio njeneog života su i svečanije prigode pa traperice i tenisice nisu jedino izdanje u kojem je možemo vidjeti. Dio svojih modnih kombinacija dijeli i s devet mliona pratitelja na Instagramu.

Kako njena porodica nije bila u zavidnoj finansijskoj situaciji, još kao tinejdžerica je počela da se bavi modelingom, a turski mediji pisali su da je manekenka postala sa samo 14 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afra (@afrasaracoglu)

Odrasla je većinom uz majku, budući da su joj se roditelji razveli dok je glumica bila još mala.

Kako je jednom prilikom ispričala, kao dijete u jedno periodu uopšte nije govorila. Otkrila je da je majka uplašeno odvela ljekaru, koji je zaključio da Afra “to radi da privuče pažnju” i da je s njom sve u redu. Nakon što je neko vrijeme mucala, vremenom se ovaj problem riješio sam od sebe.

Priča o tome kako je ušla u svijet glume veoma je interesantna, a Afra može da se zahvali svojoj majci i čuvenom glumcu Ozdžanu Denizu.

Naime, nakon što je glumac podijelio na Instagramu fotografiju s koleginicom Nurgul Ješilčaj s početka snimanja filma “Druga šansa”, Afrina majka mu je poslala poruku, s fotografijom njene kćerke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afra (@afrasaracoglu)

U tom trenutku, nije znala da ekipa još uvijek traži za djevojkom posebno izraženih i lijepih očiju koja bi igrala kćerku Nurgulinom liku, već je samo željela da pokuša da pomogne Afri da postane glumica.

Deniz je pokazao njenu fotografiju nadležnima i ona je uskoro pozvana da pokaže šta zan i ostalo je historija.

 

 

Pročitajte još