One su zarobile srca naših “Zmajeva”: Koga vole bh. reprezentativci

Piše: A. H.

U Zenici večeras bh. fudbalska reprezentacija igra historijski meč baraža s Ukrajinom za prolaz na Evropsko prvenstvo. S obzirom da iza svakog muškarca stoji jaka žena, odlučili smo istražiti ko su ljepše polovine naših reprezentativaca koje ih prate na njihovom sportskom i životnom putu. Žene fudbalera zbog svojih poznatih muškaraca, uvijek su skretale pažnju na sebe, jer fudbaleri većinom donose veliku popularnost svojim djevojkama i suprugama.

Taj trend, prisutan u svjetskim okvirima, nije zaobišao ni naše prostore, pa i bosanskohercegovački fudbaleri se mogu pohvaliti svojim ljepšim polovinama.

Neko na koga prvo pomislimo kad je riječ o domaćim ženama fudbalera svakako je Amra Džeko koja zajedno sa svojim mužem Edinom Džekom budi interesiranje kako svjetskih tako regionalnih i domaćih medija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edin Dzeko (@edindzeko)

Supruga Radeta Krunića lijepa Ivana Topalović-Krunić ostavlja bez daha svojim izgledom. Inače, par se zaručio nakon nekoliko mjeseci zabavljanja u decembru 2020., a potom su stali i na ludi kamen. Mnogi smatraju kako je Ivana velikim dijelom zaslužna za njegov uspjeh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Krunic (@ikacaaaa)

Crnogorska ljepotica koja je donedavno živjela u Danskoj Marijana Ahmedhodžić Mašić supruga je našeg fudbalskog reprezentativca Anela Ahmedhodžića. Par se svojevremeno vjenčao na bajkovitom grčkom otoku Santoriniju a potom i šerijatski u Sarajevu. Roditelji su dječaka Isaka, a o Marijani i danas pišu mediji kao nedavno kad se pohvalila umijećem spremanja bosanskih specijaliteta.

Na spisku žena bh. fudbalera su i one koje nisu miljenice fotografa niti javnog života. Josefa je Francuskinja, supruga Miralema Pjanića kojeg je upoznala dok je igrao u Lionu. Ono što je zanimljivo da ona sluša našu muziku pa je tako nedavno uživala u vožnji slušajući Dinu Merlina. Par je prije nekoliko godina dobio sina Edina a prije godinu sina Ajlana.

U našoj reprezentaciji je puno mladih igrača koji još uvijek nemaju djevojke ili ih uspješno kriju. Amar Dedić je jedan od onih koji ima najviše ženskih fanova i kojeg nezvanično proglašavaju za najljepšeg reprezentativca.

Pročitajte još