U nastavku donosimo recept za šest osoba.
Sastojci
500 ml hladne vode
150 g riže okruglog zrna
litar mlijeka
jedan puding od vanilije
jedna kašičica vanilije u prahu
malo naribane korice od limuna
Priprema
U šerpi prokuhajte hladnu vodu i rižu, koja se prethodno ne ispira jer bi se tako skinuo škrob koji je potreban da bi sutlija kasnije bila kremasta.
Nakon 15 minuta, riži dodajte 800 ml mlijeka, ponovo prokuhajte pa smanjite vatru i kuhajte 15 do 20 minuta bez poklopca.
Preostalih 200 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom, pudingom, koricom od limuna i vanilijom.
Smjesu od mlijeka i pudinga dodajte kad riža nabubri i nastavite miješati i kuhati dok se ne stvori kremasta konzistencija.
Dok je još vrela, sutliju sipajte u zdjelice, stavite je u tepsiju koju ste napunili vodom, i zapecite u rerni.
Servirati je možete sa cimetom, sjeckanim pistacijama, bademima ili orasima.