Pogledajte kako izgleda unuka legendarnog Čkalje: Ovo je savjet koji pamti od svog slavnog djeda

Piše: L. K. P.

U susret stogodišnjici rođenja jednog od omiljenih glumaca starije generacije, Miodraga Petrovića Čkalje, u Jugoslovenskoj kinoteci, u Beogradu, otvorena je multimedijalna izložba “Pobjeda osmjeha”. Svečanosti su prisustvovali članovi uže porodice, a govor je održala Čkaljina unuka Jovana Petrović.

– Dobro je što su njegov rad uspjele da prepoznaju i mlađe generacije – poručila je Jovana, koja je treća generacija u glumačkoj porodici.

Foto: M.M./ATAImages

Nakon dede i oca Čedomira Petrovića i Jovana je diplomirala glumu, u klasi profesora Milenka Maričića.

Pojavila se u nekoliko televizijskih ostvarenja, ali je prestala da snima prije petnaestak godina.

Iako privatni život nikada nije voljela da eksponira, poznato je da je niz godina bila u emotivnoj vezi sa glumce Igorom Pervićem. U jednom periodu su se iz centra grada preselili na selo, gdje su uživali u idiličnom životu.

Velika ljubav okončana je 2019, kada je Igor preminuo u 51. godini.

– Imala sam sreću da tri puta sarađujem sa dedom na istom projektu: u drami “Mili i slatki moj Đokice“, Čkaljinim minijaturama „To se samo svici igraju“ i Čkaljinim skečevima. Deda je bio fantastičan kao kolega. Sjećam se da sam od malena voljela da sa njim glumim – izjavila je za Blic Čkaljina unuka Jovana Petrović, koja se nakon dužeg vremena pojavila u javnosti.

Na pitanje koji savjet slavnog dede pamti, odgovorila je:

– Često se sjetim njegovih riječi: “Pusti, polako, sve će doći na svoje mjesto”.

 

Pročitajte još