Monica Bellucci pokrenula novi beauty trend: Sada svi žele make-up poput njenog

Piše: L. K. P.

Tamna kosa, smeđe oči, guste obrve podignute prema gore, sljepoočnice i obrazi isktaknuti terakota bronzerom i samo dodir osunčanog rumenila na obrazima, temelj je italijanskog looka i novog, velikog beauty trenda s TikToka.

Italijanski make-up jedan je do trenutno najrasprostranjenijih beauty trendova, a njegova glavna muza je zanosna Monica Bellucci.

U italijanskom make-upu glavni fokus je na očima, pojačanim i omekšanim slojevitošću dvaju mat sjenila – hladnog golubije smeđeg, koje se nanosi preko cijelog pokretnog kapka, i jednog tamnijeg čokoladnog tona, koje se utapka u središnji dio i zatim izblenda, duž cijele vjeđe.

@madddnotHeavy eye makeup>>♬ original sound – Khi

Ovoj kombinaciji zatim se dodaje meka crna olovka, iznad i ispod oka, koja se dodatno obrađuje finim kistom, stvarajući izduženu sjenu koja daje dodatnu dubinu i širinu izgledu.

@milensimakeup Monica Bellucci makeup iz 90ih godina na drugačijim crtama lica od njenih .☺️🫶🏽❤️ Pišite koji još makeup želite da vidite ❤️ #makeup #mua #šminka #monicabellucci #monicabelluccimakeup ♬ A ballad inspired by the galaxy in the sky looking up(1141268) – 2strings

Nakon stvaranja efekta mačkastih očiju linijom tekuće olovke za oči i nanosa maskare u boji kave na donje i gornje trepavice, fokus se prebacuje na usne koje se iscrtavaju olovkom nijanse nude i popunjavaju kremastim ružem za usne nude efekta.

Italijanski make-up neki vide kao ekstenziju looka mafijaške žene, neki ga smatraju nastavkom ‘messy girl’ make-up trenda, dok je za neke samo još jedan, pomalo sterotipni, ideal ljepote koji će prije ili kasnije prestati biti trendom, baš kao i prethodni.

Pročitajte još