Tužna vijest iz Velike Britanije: Kate Middleton objavila da ima rak, oglasila se i Buckinghamska palača

Piše: L. K. P.

Zdravstveni karton i dijagnoza princeze od Walesa, 42-godišnje Kate Middleton više nisu najstroža čuvana tajna, jer je najpopularnija članica kraljevske porodice sama u videoporuci potvrdila da se od februara liječi od zloćudne bolesti. Sjedeći na klupi u parku u prugastoj majici i trapericama prvo je zahvalila svima na brizi i porukama podrške, te dodala kako je njezina dijagnoza bila veliki šok njoj i njezinim najdražima, a posebno članovima najuže porodice.

– Bolest mi je dijagnosticirana u ranoj fazi i podvrgnuta sam preventivnoj hemoterapij, izjavila je princeza od Walesa i dodala da se osjeća dobro, te da je svakim danom sve jača. Osim toga fokusirana je borbu protiv bolesti i usredotočena na stvari koje će pomoći da ozdravi.

– Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji oni mogu razumjeti i da ih uvjerimo da će sa mnom sve biti dobro. Williamova podrška je izvor velike utjehe i snage za mene, u teškim trenucima još smo se više povezali, izjavila je i dodala kako su protekli mjeseci bili veliki izazov za njihovu cijelu obitelj, te fantastičan medicinski tim koji joj je na raspolaganju 24 sata na dan.

– Njihova stručnost, ljudska briga i pažnja su nevjerojatni i na svemu sam im beskrajno zahvalna, rekla je Kate Middleton, koja je na taj je način prekinula nagađanja oko svoje bolesti. Zbog nje, je kako je saopćila Buckinghamska palača, sredinom januara podvrgnuta operaciji abdomena u londonskoj bolnici London Clinic u kojoj se tradicionalno liječe članovi kraljevske porodice. Dosad su informacije o njenom zdravstvenom stanju puštane na kapaljku i bile obavijene velom tajne i potpunom diskrecijom.

Zbog toga nije čudo da su mnogi bili spremni poduzeti sve da saznaju i potencijalno unovče najstrože čuvanu tajnu o stvarnom zdravstvenom stanju omiljene princeze. Pa se tako i The London Clinic, klinička bolnica u Maryleboneu koja je poznata po krajnjoj diskreciji jer se u njoj redovito liječe članovi kraljevske obitelji, političari najvišeg ranga poput aktualnih i bivših premijera, parlamentarnih zastupnika i ljudi iz show biznisa, našla na udaru.

Kako pišu britanski mediji kralj Charles III. i kraljica Camilla od prvog trentaka znaju sve o dijagnozi princeze od Walesa i upoznati su s njezinim stanjem, te su joj spremni pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Kraljevski članovi rijetko posjećuju jedni druge u bolnici, a kralj Charles je danas izjavio kako je proveo nekoliko trenutaka uz snahu, što se smatra jasnim znakom koliko su njih dvoje bliski.

Pročitajte još