Željko Bebek ni sa 78 godina ne razmišlja o penziji: Još uvijek se ne namjeravam zaustaviti

Piše: L. B.

Nakon zagrebačke Arene Željko Bebek 50 godina karijere proslavio je i rasprodanim koncertom na splitskim Gripama. Jedan od najpoznatijih pjevača na ovim prostorima otkrio kako mu odlazak u muzičku penziju nije ni na kraj pameti, koja je tajna njegove vitalnosti i posvađa li se ikad sa sinom Zvonimirom, s kojim posljednjih pet godina dijeli i pozornicu.

”Mi smo baš kompatibilni. Od prvog dana kad sam uočio njegovu ljubav prema muzici, prvo neko ko samo sluša i doživljava cijelim tijelom i bićem, poslije se ispostavilo da ima puno talenta, da će uz malo rada i napredovati. Mojoj sreći nema kraja otkad se dogodilo to da sam jednog dana od srca i čiste pameti rekao: ‘Zvone, popni se na binu, to sad pripada i tebi.’ I evo, tome je već pet godina i zaista uživamo do besvijesti”, priča Željko.

Legendarni pjevač otkrio je i tajnu svoje vitalnosti.

”Genetski kod je takav, to se ne bira. Ako imaš sreće, dogodi ti se, ako ne, ne dogodi ti se, ali uglavnom ja sam meni se čini još sretan i još uvijek ne namjeravam ništa zaustaviti. Čini mi se da iz dana u dan, iz koncerta u koncert, iz turneje u turneju osjećam da sve više pripadam pozornici i da sam zapravo tužan kad nisam na putu”, priča Željko.

Iako je u decembru proslavio 78. rođendan, penzija mu nije ni na kraj pameti.

”To je daleko još, jako daleko. O tome se teško razmišlja kad si cijeli život naučio stalno ići naprijed. Meni se posrećilo da idem naprijed i nijednog trenutka ne razmišljam prestati i što ako sve stane. Naravno da će sve stati, jednog dana sve mora stati, ali to nije ono što se mota po glavi, u mašti”, kaže Željko.

Kad se jednog dana ipak penzioniše, miljenik publike slobodno će vrijeme, kaže, najvjerovatnije provoditi na moru, u zagrljaju svoje najveće podrške, 34 godine mlađe supruge Ružice.

”Vjerovatno ću biti negdje na nekom brodu, baviti se ribolovom i uživati u najljepšim stvarima koje čine život lijepim, a to je odnos s prirodom”, kaže za IN magazin.

 

Pročitajte još