Ovako izgleda imanje na kojem će Kate i William boraviti dok se princeza liječi

Piše: L. K. P.

Samo nekoliko sati nakon što je objavila da joj je dijagnosticiran rak princ i princeza od Walesa sjeli su u helikopter i zaputili se u njihov drugi dom, u okrug Norfolk, tačnije selo Anmar. Ondje će ‘zatvoriti od svijeta’ dok ona prolazi kroz liječenje, a tamo će navodno provesti i uskršnje praznike sa svojom djecom, princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom

Osobe bliske princu od Walesa rekli su da je kraljevski par sada u poziciji suočavanja sa situacijom u kojoj je zdravlje majke Georgea, Charlotte i Louisa sada na prvom mjestu.

Na Williama je ‘nedvojbeno’ utjecala smrt majke Diane kada je imao samo 15 godina pa će princ u skladu s tim iskustvom zaštititi svoju porodicu što je više moguće, rekao je prinčev prijatelj za Sunday Times, a donosi Daily Mail.

Kraljevski par se povukao s javnih dužnosti nakon što je Kate Middleton prošle srijede u Windsoru objavila kako je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji u emotivnoj video poruci.

Princ i princeza od Walesa i njihovo troje djece neće biti sljedeće sedmice na tradicionalnoj kraljevskoj uskršnjoj nedjeljnoj službi, kojoj se kralj Charles nada prisustvovati, i umjesto toga svoju će energiju usmjeriti na pružanje podrške jedno drugome.

Kraljevski izvor rekao je da William samo želi ‘zaštititi svoju ženu i djecu’ u ovom teškom trenutku. Porodica želi pobjeći tijekom uskršnjih praznika, biti zajedno i ‘zatvoriti se od svijeta i krenuti dalje’. Izvor je dodao da je Kate podijelila vijest o svojoj dijagnozi raka kada su se ona, William i njihova djeca ‘osjećali ugodno’.

 

Kralj Charles III, kojemu je u februaru dijagnosticiran rak, navodno je ponosan na svoju ‘voljenu’ snahu zbog njezine hrabrosti da progovori o svom liječenju te je ostao u bliskom kontaktu s njom tokom posljednjih nekoliko sedmica.

 

Pročitajte još