Ne stišavaju se reakcije: Zašto u emotivnom videu Kate Middleton nije bilo princa Williama?

Piše: L. K. P.

I dalje se ne stišavaju reakcije oko videa kojeg je princeza od Walesa snimila kako bi sa svijetom podijelila pravu istinu o svom zdravstvenom stanju, a mnoge zanima zašto na snimci, kao podrška, nije bilo njenog supruga

Prošle sedmice, nakon dvomjesečne šutnje, Kate Middleton odlučila je sama i to javno otkriti razloge svog izbivanja nakon operacije abdomena, kojoj se podvrgnula u siječnju ove godine. Nakon raznih teorija zavjere i šuškanja, princeza od Walesa donijela je odluku da će svojim istupom stati tome na kraj, pa je snimila video poruku.

Sve je snimljeno na klupi u parku dvorca Windsor, nedaleko doma u kojem se sada oporavlja okružena djecom, Williamom, ali i roditeljima, Carole i Michaelom Middleton. U videu je otkrila kako joj je nedugo nakon operacije dijagnosticiran karcinom, zbog čega se podvrgnula preventivnoj hemoterapiji.

A ono što mnoge zanima je zašto se u niti jednom kadru, kao najveća podrška supruzi, ne pojavljuje princ William. Razlog je, prema dobro upućenom izvoru, sasvim jednostavan:

„Ona je snažna žena koja je podijelila snažnu poruku naciji. Nije joj trebao niko da sjedi pored nje. William je nju i porodicu podržavao u pozadini.“

Kako je otkrila novinarka koja prati kraljevsku porodicu, Danielle Stacey, princeza od Walesa sama je napisala cijeli svoj govor koji je potom izrekla u emotivnom videu, stoga se smatralo prikladnim da Kate sama prenese svoju poruku javnosti.

– Oni koji blisko sarađuju s princezom često govore o njenoj unutarnjoj snazi, a ova video poruka jasni je primjer toga. Kate je govorila i o potpori svog supruga, rekavši da je ‘imati Williama uz mene veliki izvor utjehe i sigurnosti, zato nema sumnje da je princ ponosan na hrabrost svoje supruge i na njenu odluku da objavi vijest na jedini mogući način – onako kako je ona to sama htjela.

Pročitajte još