Andie MacDowell: Zašto je ženska sijeda kosa toliko zanimljivija od muške

Piše: L. K. P.

Glumica Andie MacDowell istakla se kao zvijezda filmova ‘Četiri vjenčanja i sprovod’ i ‘Beskrajan dan’, no u posljednje se vrijeme više govori o njenoj sijedoj kosi nego filmskim ulogama. Glumica je jedna od najzaslužnijih za micanje stigmi o sijedoj kosi, a nakon što je uspješno riješila to pitanje – postavila je novo!

lako se sijeda kosa donedavno u Hollywood smatrala nepoželjnom, Andie MacDowell tokom trajanja pandemije odlučila je prihvatiti svoje sijede i odbaciti mišljenje kako je sijeda kosa odbojna i nepoželjna.

– Napokon sam smogla hrabrosti tijekom COVID-a kada sam to vidjela svojim očima i bojom koze. Kad je kosa izrasla, mogla sam vidjeti kakva će boja biti i stvarno mi se svidjelo. Znala sam da je vrijeme, rekla je glumica za strane medije.

Nakon Andie, svoje sijede pokazale su i brojne holivudske dive poput Eve Longorije, Jennifer Aniston i Gwyneth Paltrow, a taj su potez podržale brojne dame diljem svijeta. Međutim, MacDowell je sada postavila pitanje treba li ženske sijede tretirati drugačije od muških sijedih…

– Za mene je fascinantno da je to takva znatiželja i interes ljudi. Također mislim da je važno zastati i razmisliti o tom interesu i znatiželji – jer to se ne bi dogodilo da sam muškarac. Događa se jer sam žena. Moramo pogledati zašto postoji interes da imam srebrnu kosu, jer da sam muškarac, ne bi bilo problema jer imam srebrnu kosu, zar ne, napomenula je glumica.

Pročitajte još