Ovako danas izgledaju djeca Michaela Jacksona: Dugo se nisu pojavili zajedno u javnosti

Piše: L. K. P.

Nedavna londonska premijera predstave “MJ: The Musical” o životu Michaela Jacksona nije mogla proći bez djece legendarnog zabavljača. Gotovo da nije bilo zvanica u pozorištu “Prince Edward” koji u srijedu navečer nije primjetio kćerku pokojnog muzičara, Paris, te njenu braću Princea i Blanketa. Posebni gosti su nakon postavljanja mjuzikla o životu svog oca na Broadwayu 2021. godine, htjeli pogledati kako će raskošan scenski projekt izgledati na daskama londonskog West Enda. Kad su se 27. marta pojavili u pozorištu, “ukrali” su svu pažnju.

Momci su za tu priliku izabrali tamna odijela dok je Paris blistala u svečanoj haljini otvorenih ramena boje bakra. Michael Jackson danas 25-godišnju Paris i dvije godine starijeg Princea, dobio je s medicinskom sestrom Debbie Rowe s kojom je bio u braku od 1996. do 2000. godine. Danas 20-godišnjeg Blanketa, odnosno punim imenom Prince Michael Jackson II donijela je na svijet surogat majka čiji identitet nije poznat.

Pojavljivanje djece Michaela Jacksona na londonskoj premijeri biografskog mjuzikla dolazi u delikatnom porodičnom trenutku. Naime, riječ je o sporu između Blanketa i njegove bake, Katherine. Problem je izvršitelji imovine pokojnog pjevača, John Branco i John McClain, zajedno s Michaelovom djecom odlučili prodati polovicu pjevačevog kataloga prodati Sonyju za 600 miliona dolara. No, njihova baka Katherine podnijela je prigovor na sudu. U sve to se umiješao najmlađi Michaelov sin.

Blanket je rekao da bi baka trebala sama platiti vlastite pravne troškove za žalbu, umjesto da ih pokrije novcem iz ostavine. Majka pokojnog kralja popa ustvrdila je kako je ta imovina, procijenjena na 1.5 milijardi dolara, više nego dovoljna da se podmire njeni pravni troškovi.

Dodajmo i to da je Michael Jackson, koji je 2009. preminuo u 50. godini života zbog srčanog zastoja, svu imovinu ostavio je djeci dok je majku zbrinuo džeparcem koji joj se isplaćuje iz njegove ostavine. Čini se da nije zadovoljna “dijelom kolača” koji joj je pripao i činjenicom da nema odlučujući glas za upravljanje imovinom svog pokojnog sina.

Pročitajte još