Udala se jedna sijamska bliznakinja: Ovako je izgledala svadba, a bračni život je utroje 

Piše: L. B.

Rođene 7. marta 1990. godine u okrugu Minesoti su rijedak slučaj sijamskih blizanaca koji su preživjeli rođenje. Uprkos svim mukama, njihovi roditelji su se trudili da svojim djevojčicama obezbijede sve što su sva druga djeca imala i doživjela, a možda i više.

One dijele tijelo – od struka naniže, a svi njihovi organi – crijeva, bešika i reproduktivni organi su im zajednički. Imaju dva para pluća, dvije kičme, tri bubrega i dva odvojena srca u potpuno zajedničkom cirkulatornom sistemu.

Abbina veza sa Joshuom, koji je otac jednog djeteta iz prethodnog braka, do sada nije bila toliko eksponirana, jer bliznakinje u posljednjih 10 godina vode mirniji život, van centra pažnje.

Bliznakinje su nosile vjenčanicu bez rukava sa detaljima od čipke, dok je mladoženja nosio sivo odijelo. Snimak za koji se smatra da ga je snimio jedan od njihovih gostiju je poijdeljen na društvenim mrežama i prikazuje bliznakinje i mladoženju kako uživaju u plesu tokom najljepšeg dana u njihovim životima.

Joshova “Facebook” stranica pokazuje da porodica uživa u šetnjama u prirodi, sladoledu, ljetovanjima i kostimiranju za Noć vještica.

@abbyandbrittanyhensel #happy #love #lovestory #forever #marriage ♬ Streets – Doja Cat

One osjećaju samo svoju “stranu” tijela. Naprimjer, ako se Abby povrijedi, Britany to ne osjeća, i obrnuto. To također znači da mogu i da kontrolišu samo polovinu zajedničkog tijela. Shodno tome, nešto što zdrav čovjek svakodnevno uzima zdravo za gotovo, poput jednostavnog hodanja, zahtijevalo je veliki napor i vježbu kod ovih djevojaka.

Kako je njihovo tijelo komplikovan sistem, bilo im je potrebno da nauče kako da ga koriste. Čak je i puzanje za njih bio komplikovan zadatak.

Svijet je bliznakinje prvi put upoznao sredinom devedesetih, kada su se (dva puta) pojavile u emisiji Oprah Winfrey. Nakon toga, o njima je objavljen niz članaka, a na kanalu TLC su 2012. godine imale svoj show od osam epizoda o njihovom djetinjstvu, adolescenciji, školi, društvenom životu, maturi i putovanjima.

Pažnja im je dala priliku da podignu svoj glas i svijest o njihovom stanju, ali ljudi nisu uvijek bili previše obzirni prema tome i ponekad su bili prilično grubi i bezosjećajni.

Pročitajte još